След вагнеровския поход на справедливостта към Москва останаха много неизвестни,

...
След вагнеровския поход на справедливостта към Москва останаха много неизвестни,
Коментари Харесай

„Стършел“ гостува на ДЕБАТИ: Митът за Путин, великия държавник, рухна за един ден

След вагнеровския „ поход на справедливостта ” към Москва останаха доста незнайни, само че пък  се обясни най-важното: през февруари предходната година нито Украйна, нито НАТО, нито  така наречен „ групов Запад ” е имал желание да атакува Русия. Така рухна главният дирек на съветската агитация – че страната им е била застрашена и принудена да се пази с нахлуване.

Признанието го направи Евгений Пригожин, до неотдавна най-приближен на Путин, негов персонален готвач. Призна го може би в яда си, само че по-вероятно да е било от водката. Тя, водката, е методът да схванеш Русия. Поетът Тютчев бе споделил,че „ Русия с разум не можеш да я схванеш ” – и това е правилно, разсъдък за руснака не ти би трябвало. Гледай шишето и стакана –  те изясняват всичко.

Сто % метежникът Пригожин бе на алкохол от 40 %, когато с главорезите си потегли да завзема Москва. Тогава, на не напълно трезва глава, сподели някои истини: че частната войска „ Вагнер ”е  основана през 2014, с цел да подкрепя проруските сепаратисти в Донецк и Луганск, и за завземането на Крим. Готвачът Пригожин издаде още секрети от кухнята: че Русия е нападнала Украйна, тъй като съветските генерали са затънали в корупция и злоупотреби. Изпратили са хиляди бойци на гибел, с цел да прикрият далаверите си. А в този момент лъжат за действителния брой на жертвите, лъжат за загубите, с цел да замажат личната си некадърност…

Какво е споделил на Пригожин белоруският президент Лукашенко, че да спре марша му към Москва? Може да го е поканил „ да пият по едно ”, в жанр „ така меня уважаешь ”. Бившият пандизчия, в този момент милионер и командващ частна войска, не е могъл да му откаже и е зарязал справедливостта и търсенето на отговорност от ръководещите в Кремъл поради пир с белоруска водка и черен хайвер…

Така ли е било, няма да разберем.

Но разбрахме, че митът за Путин, великия общественик, рухна за един ден.

Руският президент се появи по малкия екран единствено да каже, че са му забили нож в гърба, и се скри в многочислените си бункери да си пази гърба от ножа на Пригожин. Изпокриха се и неговите доближени – кагебисти и генерали от армията, някои дори избягаха зад граница. А в завладения от „ вагнеровците ” Ростов на Дон хората по улиците скандираха името на немския композитор, като че ли гледат „ Рейнско злато ”.

И се разбра, че Русия е неуправляема и слаба, пред срутване. Като в 1917-а. Същата „ гражданска война ” може да се повтори и в този момент.

За момента метежът на Пригожин се размина, само че дали на следващия ден друга частна войска няма да се надигне към Кремъл в нов поход за правдивост? Ами в случай че бойците от украинския фронт извърнат пушките към Москва?

Само ден преди метежа на Пригожин нашият президент още веднъж, за следващ път, се разгласи срещу изпращането на оръжие за Украйна. Такова решение на постоянното държавно управление щяло да вкара България във война. Сякаш всички европейски страни, които подкрепят военно нападнатата Украйна, са към този момент в окопите на фронта.

След метежа внезапно Радев обърна хастара и от Австрия, където бе на посещаване, взе да приказва какъв брой е значимо българското участие в НАТО, по какъв начин единствено НАТО може да ни отбрани при събития в Русия.

Добре, а ние предан член ли сме на Алианса? Досега не бягахме ли по тъча, не се ли снишавахме, вместо да сме солидарни и да действаме заедно  с другите европейски страни?

Външната политика на Радев и  служебните му държавни управления ни докараха до „ най-слабото звено ” в отбранителния съюз.

Единствената вяра да „ затегне ” слабото звено в този момент е във военния министър Тагарев. Но дали нашите „ миротворци ” в Народното събрание и в президентството ще му разрешат, или ще побързат да го неодобряват и смъкват?

Михал Мишковед
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР