След уволнението на Рекс Тилърсън от длъжността държавен секретар на

...
След уволнението на Рекс Тилърсън от длъжността държавен секретар на
Коментари Харесай

Уволнението на Тилърсън доведе нови оставки

След уволнението на Рекс Тилърсън от длъжността държавен секретар на Съединени американски щати, оставка подадоха и началничкът на администрацията му Маргарет Петерлин и заместничката ѝ Кристин Чиконе . Това заяви телевизия CNN, като се базира на двама чиновници във външното ведомство на Съединени американски щати.
Единият от тях признава, че оставката се е очаквала от дълго време, само че все пак е пристигнала в непредвиден за доста хора миг. " Ако това бе станало предходната есен, то бихме го приели като предстоящо събитие. Но той се задържа на поста дълго време и по тази причина всички допускаха, че най-опасният миг към този момент е отминал ", разяснява източникът на малкия екран, съобщи БГНЕС.
Другият чиновник назовава показателно това, че Тилърсън бе на обиколка в страните от Африка предходната седмица и отсъстваше от Вашингтон, когато там беше делегацията от Южна Корея и стана известно, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е подготвен да се срещне с водача на Северна Корея Ким Чен Ун до май. " Това бе дипломатическо събитие от президентски мащаб, а държавният секретар не бе видян на никое място наоколо. Това беше неприятен знак ", признава източникът.
Припомняме, че Стивън Голдстийн, някогашният заместител на държавния секретар на Съединени американски щати, беше уволнен единствено преди няколко часа поради заявката му, че Тилърсън наподобява не е желал да напуща длъжността, а Тръмп не обяснил за какво е решил да го в профил. На мястото на Голдстийн застава говорителката на Държавния департамент Хедър Науърт.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР