След устойчивия спад в цената през последните няколко месеца, природният

...
След устойчивия спад в цената през последните няколко месеца, природният
Коментари Харесай

С природния газ пестим разходи за енергия и вредни емисии за обществото!

След устойчивия спад в цената през последните няколко месеца, природният газ още веднъж зае обичайното си място на най-икономичния и ефикасен енергиен източник за отопление, топла вода и готвене. Сравнението за месец март демонстрира, че природният газ е най-изгодният избор за българските семейства (0,10 лева./kWh с ДДС), като упованията са, че той ще продължи да бъде доста по-евтин от останалите енергийни източници и през идващите месеци.
 
На фона на трайното поевтиняване на синьото гориво, от средата на тази година се планува цялостна либерализация на пазара на едро на електрическа сила, което ще докара и до отпадане на по-ниската нощна цена. Според последните промени в Закона за енергетиката от 1 юли тази година Комисията за енергийно и водно контролиране няма да дефинира контролирана цена на тока за електроснабдителните сдружения. Те ще стартират да купуват нужната сила от борсата, което  допуска и смяна в цената на електрическата енергия.
 
За да могат да създадат осведомен избор за своя дом, потребителите би трябвало да са осведомени с преимуществата и минусите на другите различни енергийни източници.
 
Природният газ е извънредно ефикасен, тъй като  достига непосредствено до домовете на клиентите без енергийни загуби при преноса. Съвременните газови уреди са доста икономични и работят с коефициент на потребно деяние над 90%. Освен това природният газ не замърсява околната среда и понижава доста нездравословните излъчвания в атмосферата!
 
Вижте какъв брой можете да спестите, като преминете на природен газ:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР