След установяването на уязвимост в сигурността по-рано този месец пазарите

...
След установяването на уязвимост в сигурността по-рано този месец пазарите
Коментари Харесай

Aave отново възобнови операциите на платформата си

След установяването на накърнимост в сигурността по-рано този месец пазарите на Aave v2 и v3 сполучливо възобновиха естествената си работа без никакво проблеми за средствата на потребителите.

Уязвимостта, открита на 4 ноември, засегна пазарите за кредитиране на Aave V2 (на Етериум ) и Aave V3 (на Optimism , Arbitrum , Avalanche и Polygon ). Бързата реакция на Aave DAO докара до краткотрайно деактивиране на функционалността за заемане на средства със постоянен лихвен %, с цел да се понижат евентуалните опасности от употреба.

Наскоро Aave публично разгласи възобновяване на цялостната функционалност за пазарите във V3. Потребителите още веднъж могат да се занимават с действия като складиране, погашение, иницииране и затваряне на заемни позиции.  

Протоколът действа с цялостния си потенциал, като засегнатите пазари на Aave V3 бяха отблокирани след осъществяване на управническо предложение. Бързите дейности на Aave DAO се признават с признателност.

Освен това пазарите на V2 също бяха задействани още веднъж, с което процесът на разрешаване на казуса съгласно компанията завърши. Марк Зелер, помощник на Aave и създател на Aave Chan, увери общността, че пазарите на Aave V2 към този момент са изцяло задействани и събитието за откриване на накърнимост е завършило.

Важно е да се означи, че по време на този случай не са изгубени средства на потребителите.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР