След успешно положени изпити по професия/част от професия 14 лица

...
След успешно положени изпити по професия/част от професия 14 лица
Коментари Харесай

Община Свищов осигурява заетост за 14 лица успешно преминали професионални обучения

След сполучливо положени изпити по професия/част от специалност 14 лица над 16-годишна възраст от разнообразни обитаеми места в Община Свищов започнаха професионалната си реализация.

Кметът на община Свищов подписа трудови контракти за 12 месечна субсидирана претовареност с 11 подготвени лица по специалност „ Деловодител “, „ Оператор на компютър “ и „ Социален помощник “. Своята първа професионална реализация под управлението на ментор за интервал от 6 месеца ще получат още 3 стажанти.

Дейностите са по план на Община Свищов „ Социално-икономическа интеграция на уязвими групи. Интегрирани ограничения за възстановяване достъпа до обучение в община Свищов “, контракт №BG05M9OP001-2.056-0015-С01 “, финансиран от Оперативна програма „ Развитие на човешките запаси “ 2014-2020 година и №BG05M9OP001-2.056-0015-2014BG05M2OP001-C01, финансиран по Оперативна програма „ Наука и обучение за образован напредък “ 2014-2020 година съфинансирани от Европейски Съюз посредством Европейския обществен фонд (ЕСФ).

На среща с новоназначените чиновници доктор Генчев акцентира за значимостта на плана за възстановяване на опциите за реализация на представителите на разнообразни обществени групи. Поздрави участниците в образованията за тяхната непримиримост и им пожела отговорно да извършват поставените задания от директните им ръководители в съответните общински структури. С почитание да се отнасят към жителите и да пазят престижа на Общината.

Д-р Анелия Димитрова – началник на плана показа съответните ръководители на другите общинските структури, в които ще се реализира заетостта. Информира присъстващите, че следва провеждането на държавни изпити по специалността „ Работник в озеленяването “, което ще даде опция за упражняване на нова специалност от 20 трайно безработни лица.

Организациите осъществили образованията по професия/част от специалност са Стопанска академия „ Д.А.Ценов “ – Свищов, сътрудник по плана и Центърът за професионално образование към Асоциация на индустриалния капитал в България „ АИКБ КОНСУЛТ “ ЕООД.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР