След успешно организирана медицинска конференция от футболния клуб Лудогорец миналата

...
След успешно организирана медицинска конференция от футболния клуб Лудогорец миналата
Коментари Харесай

Втора медицинска конференция на Хювефарма Арена в неделя

След сполучливо проведена здравна конференция от футболния клуб Лудогорец предходната година, през тази следва нова такава. Тя ще се организира в неделя, 21-и май, на идващия ден след дербито сред Лудогорец и ЦСКА. Темата на конференцията ще бъде " Медицински проблеми в детско-юношеската възраст ". Ще протече в два модула - " Травматизъм и лечението му в детско-юношеска възраст " и " Хранене и здраве в детско-юношеска възраст ". Ще участват към 70 души, което е съвсем двойно повече от предходната година. Лектори ще бъдат преподаватели от Медицинския университет във Варна, от Университетската болница в Русе, а посетители ще са сътрудници от компания за генетичен разбор, както и от компания Zepter.

Първата здравна конференция, която Лудогорец провежда предходната година, е казус в българската медицина. Това е по този начин, тъй като за първи път футболен клуб провежда сходно мероприятие. Темата предходната година беше " Проблеми на гръбначния дирек ", травматизмът във всичките му аспекти и гръбначните изкривявания като обществено важен проблем. След извършената полемика тогава и обмяна на потребна информация, стана ясно, че в района на Североизточна България има задоволително квалифицирани експерти, към които и пациенти, и медицински лица могат да се обръщат. Така не е належащо да се пътува доста далеко, с цел да се получи квалифицирана здравна помощ.

Повече за първата здравна конференция, както и за главните тематики на идната втора, описа доктор Ивайло Якимов в изявление за Дарик радио и dsport.

Д-р Ивайло Якимов е приключил Медицински Университет Варна. Специалността му е „ Спортна медицина “. Има 25 години стаж в спорта. Завършил е спомагателни курсове и квалификации по функционална велоергометрия, допинг-контрол, хомеопатична терапия, флосинг-терапия.
Работил е в Медицински Център по рехабилитация и спортна медицина-Варна, както и в следните футболни клубове – Спартак Варна, ЦСКА, Литекс, Хартс (Шотландия). Опит в работа има и в спортовете баскетбол, волейбол, хандбал, бойни спортове, художествена гимнастика, лека атлетика, спортно насочване, ултрамаратон, моторни спортове.
От 2013 до 2016 г е доктор на ПМО на Лудогорец при присъединяване в първата Лига Европа и първата Шампионска лига. От 2018 г до сегашния миг е доктор на Академия Лудогорец, където работи с всички обединения на Академията и с втория тим на клуба.

 " Надяваме се втората здравна конференция да стане част от към този момент обичайно осъществяване на подобен вид мероприятия. Какви са аргументите за организирането на такава конференция?! Лудогорец не е единствено футбол, макар че посредством него клубът е прочут в България и Европа. Нашият клуб развива и много дейна обществена интензивност по доста посоки. След диалози сред медицинския екип и управлението се роди концепцията да се подаде ръка на разнообразни медицински експерти от Североизточна България. Точно по обществени аргументи взехме решение здравната конференция да бъде преди всичко за тях. Знаем какъв брой е мъчно в днешни времена контактуването по разнообразни професионални посоки, обмяната на информация, на новаторски технологии, изключително в дребните обитаеми места, дребни лечебни заведения и дребни медицински центрове. Хубавото е, че в първата здравна конференция участваха, както медицински преподаватели, лекари от Русе и Варна, по този начин и разнообразни медицински експерти от дребни обитаеми места. Нашите медицински конференции не се лимитират единствено в региона на спорта, спортната медицина, спортната травматология и изобщо материя, обвързвана със спорта. Ние търсим много по-мащабно показване на разнообразни тематики, с цел да могат експерти в медицината, които работят освен със спортисти, да получат контакти и познания. Идеята е също да знаем, че при положение на потребност, в прилежащия град, в прилежащата болница, има човек, към който можем да се обърнем, без значение какъв е казусът ", споделя доктор Ивайло Якимов.

" Втората здравна конференция с тематика " Медицински проблеми в детско-юношеската възраст " ще се организира в неделя на нашия стадион " Хювефарма Арена " в една извънредно атрактивна конюнктура. Ще стартира в 9:30 и ще завърши към 15:30 часа. Очакваме наличието на към 70 души, което е съвсем двойно повече от предходната година. Темите, които ще разискваме са много забавни. Лектори ще бъдат преподаватели от Медицинския университет във Варна, от Университетската болница в Русе, а посетители сътрудници от компания за генетичен разбор, както и от компания Zepter ".

Чуйте цялото изявление с доктор Ивайло Якимов в приложения звуков файл.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР