След успешния старт на A-класа, нещата в Mercedes-Benz се случват

...
След успешния старт на A-класа, нещата в Mercedes-Benz се случват
Коментари Харесай

Запознайте се с Mercedes A-класа лимузина

След сполучливия старт на A-класа, нещата в Mercedes-Benz се случват в бърза поредност. В отговор на желанията на доста клиенти, немската компания за първи път пуска на пазара A-класата и като лимузина.

„ Вече има нова привлекателна опция за всеки, който търси компактна спортна лимузина с обособен багажник. Това ще ни помогне да спечелим нови клиенти на Mercedes-Benz ”, съобщи сподели Брита Зеегер, член на Управителния съвет на Daimler AG, отговаряща за маркетинга и продажбите на коли Mercedes-Benz.

Моделът ще бъде публично показан пред необятна аудитория на автомобилното ревю в Париж през октомври, само че от Mercedes повдигнаха завесата по какъв начин ще наподобява и с какво ще изненада лимузината.

Автомобилът ще бъде с дължина 4549 мм. Широчината му ще е 1796 мм, а височината – 1446 мм. Междуосието ще е 2729 мм, а багажникът ще има съдържимост 420 литра.

В началото А-класа лимузина ще се предлага с по един дизелов и един бензинов мотор смощност надлежно 163 конски сили и 116 конски сили. И двата елемента ще бъдат закачени за 7G-DCT трансмисия с двоен съединител.

Базовият модел ще се предлага с богато съоръжение. Стандартното то ще включва информационно-развлекателната система MBUX на Mercedes-Benz със сензорен екран, както и асистиращи системи от последно потомство, например деен спирачен помощник и деен помощник за лентата за придвижване. Освен това, по-голяма индивидуализация на A-класа лимузина може да се реализира и благодарение на линиите на оформление и съоръжение Style, Progressive и AMG, пакет “Нощ ” и други предлагани варианти.

Ще се оферират разнообразни пакети, “KEYLESS-GO Convenience ” с HANDS-FREE ACCESS. Функцията HANDS-FREE ACCESS разрешава изцяло автоматизирано отваряне на капака на багажника с внезапно придвижване на крайници под задната ризница и без допиране с ръце.

В годината на стартиране на пазара, A-класа лимузина ще се предлага и във версия Edition 1. Оформлението на специфичния модел ще се отличава с разнообразни екстериорни и интериорни акценти с цвят на мед.

Дизайн: извънредно спортна и съвременна визия

Със своя пуристичен дизайн и акцентиращи повърхности, A-класа лимузина излъчва по едно и също време топлота и студ и по този метод дава отговор изцяло на дизайнерската философия “Sensual Purity ”. Това включва изчистени форми, подчертаващи зоните с опростени линии и точно завършени отвори. Новата A-класа лимузина е с пропорциите на динамична и компактна лимузина с къси надвеси начело и откъм гърба.

Позиционираната обратно остъклена част на купето и компактната задница укрепват динамичното лъчение на автомобила. Спортната визия на A-класа лимузина се укрепва и от 16 до 19-цоловите джанти и релефните калници.

Предницата се отличава с насоченост напред, като за това способства дизайнът на ниския и продължен челен похлупак, тесните фарове с хромирани детайли, прожекторните дневни светлини, плюс едноламелната радиаторна решетка с дизайн “диамант ” с хромирани нитове (опция) и централно ситуирана звезда.

Мускулестите и чувствени форми в най-широката част под страничните прозорци със характерна точно завършена надлъжна линия акцентират съвършените очертания на страничните повърхности на автомобила. Външните огледала са ситуирани на равнището на долния борд на прозорците.

Благодарение на двусекционните задни светлини, задната част наподобява по-широка и с по-изчистени форми. Задните светоотражатели са преместени върху модулната задна ризница, състояща се от две елементи. В взаимозависимост от определеното съоръжение, задната ризница се предлага с черен дифузер или с хромирана лайстна и хромирани накрайници на ауспуха.

Интериорен дизайн: гражданска война от вътрешната страна

Интериорът на новата A-класа е изцяло предефиниран, с цел да се реализира модерна авангардна визия. Mercedes-Benz са приложили изцяло нов метод, извършвайки революционна смяна от вътрешната страна в компактния клас и създавайки ново пространствено чувство. Авангардният дизайн на арматурното табло е главен акцент в неповторимата интериорна архитектура: дизайнерите са премахнали изцяло издадената напред горна повърхнина на кокпита. По този метод арматурното табло с криловидна форма обгръща образно и без спиране цялата широчина на купето сред двете предни порти. Широкият екран (опция) е позициониран изцяло независимо. Вентилационните отвори със спортна турбинна визия също прибавят специфичен акцент в оформлението.

Под тази съществена част на арматурното табло е ситуирана долната секция, наречена “крило ”. Крилото наподобява като носещо се в пространството, защото не е обвързвано и няма преходни форми към прилежащите повърхности. Този резултат на свободно носеща се структура се укрепва от амбиентното осветяване. Предлаганото като алтернатива амбиентно осветяване с 64 цвята предлага пет пъти повече цветови нюанса спрямо предходните версии. Повишени са освен опциите на това осветяване, само че и прочувственото влияние, създаващо стандарти в този сегмент: другите цветове се комбинират в 10 цветови тематики, като с смяната на цветовете се реализира авангарден образен резултат.

Напълно независимо позиционираният кокпит се предлага в три разновидността:
с два 7-инчови екрана (17.78 см),с един 7-инчов и един 10.25-инчов (26 см) екран ис два 10.25-инчови екрана.
MBUX - Mercedes-Benz User Experience: прекарване, което няма равно на себе си

Новата A-класа е първият модел на Mercedes-Benz, оборудван с напълно новата мултимедийна система MBUX (Mercedes-Benz User Experience), която в същото време ни вкарва и в нова епоха на системите за съгласуваност Mercedes me. Затова MBUX е част от общоприетото съоръжение на A-класа лимузина. Уникално свойство на тази система е способността й да се образова, с помощта на изкуствен интелект. MBUX може да се настройва и приспособява съгласно условията на потребителя.

В взаимозависимост от спецификациите, оборудването включва и други съставни елементи, отличаващи се с висока успеваемост: широкоекранен кокпит със сензорен мултимедиен екран, навигационен екран, основан на технология за добавена действителност, плюс интелигентно гласово ръководство с различаване на натурален диалект, активиращо се с основната дума " Hey Mercedes ". Предлага се и Head-Up екран. Сензорният екран е част от всеобхватната идея за сензорно ръководство MBUX, включваща три съставния елемент – сензорен екран, тачпад върху централната подпора (опция) и сензорни бутони върху кормилото.

MBUX е революционно изобретение, създаващо специфични чувства в автомобила. С помощта на прочувствено ефектни функционалности се улеснява работата с органите за ръководство, като се употребяват извънредно атрактивни и красиви 3-D графични изображения с оптималната разграничителна дарба, основани въз основата на калкулации в действително време.

Новото потомство на информационно-развлекателната система MBUX се предлага с нови и усъвършенствани услуги “Mercedes me connect ”.

Това включва навигационни функциията Vehicle Tracking, която улеснява намирането на паркирания автомобил и също по този начин изпраща известия за удар или евакуиране на паркирания автомобил.

Върху екрана може да се основават комфортно икони за приложенията Mercedes me, които може да се провеждат и подреждат по стремежи метод върху началната страница, сходно на всички останали приложения.

Intelligent Drive: функционалности от S-класа

A-класа е оборудвана с най-новите асистиращи системи, които дейно оказват помощ водача и по този метод обезпечават по-високо равнище на дейна сигурност в този сегмент благодарение на функционалности, заимствани от S-класата. За първи път А-класата може да се движи полуавтономно в избрани обстановки. За тази цел автомобилът следи деликатно обстановката на пътя: усъвършенстваните видеокамери и радарни системи му разрешават да вижда до 500 метра напред. А-класата също по този начин употребява пътни карти и навигационни данни за функционалностите за подкрепяне на шофирането. Например, функционалността Active Distance Assist DISTRONIC , включена в пакета “Асистиращи системи ”, оказва помощ на водача в голям брой характерни за маршрута обстановки, като комфортно и прозорливо контролира скоростта, например преди завои, пресечки или кръгови кръстовища. Бордовото съоръжение включва и други функционалности, например деен помощник за спешно прекъсване и интуитивния деен помощник за промяна на лентата за придвижване .

Новата А-класа е общоприетоо оборудвана с деен спирачен помощник с разширени функционалности. В взаимозависимост от обстановката, той може да помогне да се понижат дейно следствията или да се избегнат удари с движещи се начело транспортни средства, даже когато те се движат постепенно или стопират, както и при заплаха от произшествия с пресичащи пешеходци и велосипедисти.

Активният помощник за лентата за придвижване (също част от общоприетото оборудване) предизвестява водача с пулсиращи трептения на кормилото при несъзнателно отклонение на автомобила от лентата за придвижване при скорости сред 60 и 200 км/час. При секване на непрекъсната линия, системата може автоматизирано да върне автомобила в вярната лента за придвижване посредством задействане на спирачките от съответната страна. Ако линията е прекратена, системата се намесва по този метод единствено в случай че има заплаха от удар с автомобил в прилежащата лента (включително и насрещно движещи се автомобили).

В България, новата А-класа лимузина ще бъде показана през нември месец от Оторизирания общоприет дистрибутор на Mercedes-Benz за България – Силвър Стар.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР