След успешните си дебюти във Формула 1 този сезон, двамата

...
След успешните си дебюти във Формула 1 този сезон, двамата
Коментари Харесай

Торо Росо обявиха пилотите си за сезон 2018 във Формула 1

След сполучливите си дебюти във Формула 1 този сезон, двамата водачи Пиер Гасли и Брендън Хартли получиха непрекъснати контракти с Торо Росо и следващата година ще са съотборници в младежкия отбор на Ред Бул.
Гран При на Абу Даби идната седмица ще е едвам петото съревнование за Гасли и четвърто за Хартли, само че от тима са толкоз удовлетворени от представянето им до момента, че са подготвени да подпишат с тях за цялата последваща година. Новобранците ще вземат местата на миналия в Рено Карлос Сайнц и на подценения Даниил Квят.

" Много се радваме да потвърдим за Пиер и Брендън толкоз рано, че ще са наши водачи за 2018-а. През тази последна част от сезона те демонстрираха, че са подготвени за Формула 1. Свикнаха бързо с колата, демонстрираха опциите си и потвърдиха, че могат да се изправят пред тестване ", съобщи шефът на отбора Франц Тост.

Пиер Гасли е на 21 години, първенец в GP2 за 2016-а и е част от младежкия отбор на Ред Бул от 2014 година насам. Правил е проби както за шампионския тим, по този начин и за Торо Росо, преди да получи шанса си да седне зад кормилото по време на спортен уикенд за Гран При на Малайзия предишния месец.

Брендън Хартли е на 28 години и пътят му до Формула 1 несъмнено не бе от късите. Преди няколко години той бе отритнат от Ред Бул, само че потвърди гения си в шампионата за устойчивост, спечелвайки две трофеи, и в този момент е по-мотивиран от всеки път да покаже какво е кадърен.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg



Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР