След успеха на "Италианското момиче" Хермес ще зарадва почитателите на

...
След успеха на "Италианското момиче" Хермес ще зарадва почитателите на
Коментари Харесай

Историята на три поколения жени в Дървото на ангелите

След триумфа на "Италианското момиче " Хермес ще зарадва феновете на Лусинда Райли с нов разказ. "Дървото на ангелите " е разтърсваща
история за три генерации дами, свързани от пристрастености, разочарования и непростими грехове. След дълги години на уединение в Лондон, Грета се завръща в имението „ Марчмънт Хол “, сгушено измежду живописната уелска провинция, с цел да прекара Коледа със своята внучка и близкия си другар Дейвид. Грета обаче няма и незадълбочен спомен от живота си там – драматичен случай е заличил съвсем три десетилетия от паметта й. Дейвид е подготвен на всичко, с цел да й помогне да си спомни, само че дали предишното няма да се окаже прекомерно мъчително и за двамата? Един ден, до момента в който се разхожда из гората край имението, спомените ненадейно я връхлитат... Тя си напомня, че в края на Втората международна война става танцьорка в Лондон, където се влюбва в американски боец. Той я изоставя бременна, само че Дейвид я приютява в „ Марчмънт Хол “, чийто притежател е чичо му Оуен.

Грета се омъжва за Оуен, само че и той разрушава сърцето й. Какво обаче се е случило с красивата й щерка Ческа, в миналото считана за най-голямата вяра на английското кино? С помощта на остарелия си другар Грета последователно си напомня трагични събития и осъзнава, че щерка й е станала жертва на условия отвън нейния надзор. И че надалеч не е била ангелът, за който всички са я считали...Писателката Лусинда Райли е родена през 1965 година в Ирландия. Започва кариерата си като актриса и разгласява първата си книга, когато е на двайсет и четири години. Днес романите й са преведени на трийсет и седем езика и не престават да вълнуват читателите по целия свят. Поредицата й „ Седемте сестри “ се трансформира в световен феномен и има проекти да бъде приспособена в ефирен сериал.

Книгите на Лусинда Райли са номинирани за голям брой оценки. През 2020 година получава премията Dutch Platinum за продажбата на над 300 000 екземпляра от еднакъв разказ в границите на една година. Последен притежател на наградата е Дж. К. Роулинг за поредицата си за Хари Потър. Освен завладяващи сантиментални истории Лусинда Райли написа и серия детски книги в съавторство със сина си Хари. Дълги години писателката живее със брачна половинка си и четирите им деца в Норфък, Англия. През 2015 година съумява да сбъдне отдавнашна своя фантазия и закупува плантация в уединена част на Западен Корк, Ирландия – страната, в която са написани последните й пет книги. Лусинда Райли умира на 11 юни 2021 година след четиригодишна битка с рака.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР