След усилените слухове, че начело на ЦСКА ще застане полякът

...
След усилените слухове, че начело на ЦСКА ще застане полякът
Коментари Харесай

Новият треньор на ЦСКА - Сръбски Майстор?

След усилените клюки, че отпред на ЦСКА ще застане полякът Мачей Скоржа, от през вчерашния ден (3 юни) любимецът за поста на стадион "Българска войска " е различен. Става въпрос за роденият в Сърбия, само че придобил английско поданство експерт с забавното име Нестор Ел Маестро, написа БТВ.

Официално удостоверение от "червените ", че точно той ще застане отпред на отбора, към момента няма, само че се чака мистерията с името на новия треньор да се разплете в околните дни.

Ако се окаже, че Ел Маестро в действителност поема ЦСКА, то у нас ще дойде извънредно забавна персона и индивидът, който изведе "Спартак " Търнава до шампионската купа на Словакия преди дни.

Нестор е единствено на 35 години. Роден е в Белград, а фамилията му се мести в Англия, когато е на 7, поради приближаващата война след разпада на някогашна Югославия. Така той попада в непозната среда, без да знае езика.

Всъщност, същинската фамилия на Ел Маестро е... Йевтич. Той обаче я сменя, с цел да не бъде свързван с родината си, която през 90-те не е одобрявана задушевно на запад. Като младеж носи името Джон Смит. След това се връща към в началото Нестор и прибавя забавната фамилия Ел Маестро. Така се споделя и до през днешния ден.

Футболната му кариера започва в младежките отбори. Той води поредно "Аустрия " Виена, "Валенсия ", "Валенсия Местая ", "Шалке 04 ", "Хановер ", "Хамбургер " и още веднъж "Аустрия " Виена, преди да поеме "Спартак " Търнава и да ги направи първенци след 28-годишно спиране.

През 2003 година пък се трансформира в най-младият помощник-треньор в Германия, заставайки на скамейката на "Шалке " единствено на 23 години.

Стилът на Ел Маестро е сравняван с този на мениджъра на "Манчестър Сити " Хосеп Гуардиола. Кандидатът за треньор на ЦСКА обаче намира единствено една аналогия - и двамата са с голи глави, а сходен паралел е като сред словашкото състезание и Бундеслигата.

Според сръбските медии, експертът е бил първи избор на нов треньор на "Унион " Берлин.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР