След ураганния вятър и обявеното бедствено положение, учениците във Варна

...
След ураганния вятър и обявеното бедствено положение, учениците във Варна
Коментари Харесай

Училищата във Варна минават на онлайн обучение, докато обстановката в общината се успокои

След ураганния вятър и оповестеното бедствено състояние, учениците във Варна минават на онлайн образование на 20 ноември.

Това излиза наяве от публикция във " Facebook " профила на кмета на Варна Благомир Коцев.

Той е изпратил публично искане до МОН за прекосяване на онлайн образование в учебните заведения на територията на община Варна.

Режимът визира както класните, по този начин и извънкласните действия.

" Условията в града са рискови за децата. Тяхното напредване до учебно заведение и престоят им там крият опасности за здравето им. В същото време е значимо образователният развой да не бъде преустановяван. Затова считам, че най-хубавото решение за града е понеделник, 20 ноември да остане образователен, само че единствено в онлайн режим, " написа Коцев.

Това демонстрира и разбор след съвещания сред спешния щаб във Варна и МОН.

Решението е взето въз основа на информация за нанесените вреди на просветителната инфраструктура, по отношение на оповестеното бедствено състояние и с оглед разчистването на подстъпите към учебните заведения и нуждата от ревизия на вредите.

Режимът визира:
Всички учебни заведения на територията на община Варна на 20.11.2023 г.Четири учебни заведения – I ОУ „ Св. Княз Борис I ”, ОУ „ Васил Друмев “, ОУ „ Константин Арабаджиев “ и Професионална гимназия по текстил и фешън дизайн – в допълнение на 21.11. и 22.11.2023 година
Решението за прекосяване в онлайн режим на образование е доказано устно и ще бъде оповестено публично от МОН до броени часове, излиза наяве от обявата на Коцев.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР