След ученията в началото на май Беларус обяви разполагането на

...
След ученията в началото на май Беларус обяви разполагането на
Коментари Харесай

UK разузнаване: Лукашенко се опитва да избегне прякото участие в руската война срещу Украйна

След ученията при започване на май Беларус разгласи разполагането на сили за специфични интервенции по границата с Украйна.

„ Присъствието на беларуски сили покрай границата евентуално ще дефинира украинските войски, тъй че те не могат да бъдат ситуирани в поддръжка на интервенции в Донбас “, отбелязва английското разузнаване.

Подчертава се, че досега беларуските сили не са взели участие директно в спора, само че територията на Беларус беше употребена като трамплин за първичното нахлуване на Руската федерация против Киев и Чернигов. Също по този начин ракетни удари се правят от Руската федерация от територията на Беларус.

„ Белоруският президент Лукашенко евентуално е на ръба да поддържа съветска инвазия и желае да избегне директното военно присъединяване заради риска от западни наказания, украинско възмездие и допустимо възмущение от страна на беларуските войски “, заключава разузнаването.

Припомняме, че съгласно украинския боен специалист, полковник от запаса Олег Жданов, съветският президент Владимир Путин принуждава Лукашенко да нанесе удар в посока Луцк-Лвов.

Latest Defence Intelligence update on the situation in Ukraine - 16 May 2022

Find out more about the UK government's response:

????????????????
— Ministry of Defence???????? (@DefenceHQ)
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР