След убийството в село Антон и сигналите на хората в

...
След убийството в село Антон и сигналите на хората в
Коментари Харесай

След убийството в с. Антон и сигналите на хората в ефира на bTV: Спецакция на полицията и жандармерията


След убийството в село Антон и сигналите на хората в ефира на bTV, Националната полиция и жандармерията започнаха профилирана полицейска интервенция.

А от прокуратурата повдигнаха обвиняване за съзнателно ликвидиране и на втория арестуван в качеството му на съизвършител.

Снимка: Министерство на вътрешните работи


Няколко коли на жандармерията сътвориха контролно пропускателни пунктове в селото, на които стопират всички преминаващи коли за инспекция по отношение на бруталното ликвидиране на пастира Иван Доганов. Започват и инспекции от Национална агенция за приходите и Агенцията за сигурност на храните на бизнеса и животновъдните обекти на арестуваните след убийството двама братя крупни арендатори, за чиито животни се е грижел убития овчар.

Снимка: Министерство на вътрешните работи


Пръв с обвиняване в преднамерено ликвидиране се снабди по-малкият брат Дончо Петров, а преди часове окръжна прокуратура повдигна обвиняване за съучастничество и на Красимир Петров. Той има 4 престъпни регистрации - за кражба на кола, взломна кражба, увреждане на непозната благосъстоятелност, държане на опиати, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

Майката и братът на убития мъж желаеха пожизнен затвор. Тя се обърна и към кмета: „ Искам да благодаря на кмета, че прикрива едни убийци! И той има бебенце - дано се сложи на моето място. “

Кметът отхвърли обвиняванията: „ Няма чадър в общината, ние не покровителстваме никого. “

Снимка: Министерство на вътрешните работи


След срещата с екипа ни, кметът на селото реши да изкаже съболезнования на фамилията.



Опитите ни да се свържем с близки на арестуваните приключиха без триумф. Жители на селото описват, че са получавали закани от братята. И се опасяват.

“Tе се усещат безнаказани, тъй като системата им разрешава. Bившият началник на КАТ и на полицията ги прикриваха”, споделя един жителите на селото.

Снимка: Министерство на вътрешните работи


От прокуратурата споделиха за bTV, че ще извършат длъжностен надзор на всички преписки. След репортажите на bTV Министерство на вътрешните работи реагира със спецакция в селото и цялостна проверка на бизнеса на двамата братя.

„ Ще действаме безкомпромисно. Към момента не мога да кажа дали има открит чадър. Но всички данни, които хората считат, че има подобен, дано да бъдат подавани, с цел да бъдат проверявани “, съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров.

По данни на Министерство на вътрешните работи обвиненият в този момент за ликвидиране Дончо е бил с чисто досие. Криминалното минало на брат му Красимир обаче е богато - арестуван е за незаконно лишаване на автомобил, взломна кражба, заличаване и разваляне на непознато имущество, придобиване и държане на рискови опиати.

Издирва се и другар на убития овчар, който от неделя е в неопределеност. Разследването на убийството продължава.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР