След цялото възстановяване и изпитания участъкът от метрото между станции

...
След цялото възстановяване и изпитания участъкът от метрото между станции
Коментари Харесай

Метрото тръгва отново между Театрална и Вл. Вазов тази седмица

След цялото възобновяване и тествания секторът от метрото сред станции "Театрална " и "Владимир Вазов " в София ще бъде подготвен за стартиране в края на тази седмица. Това разгласи в NOVA NEWS проф. Стоян Братоев, изпълнителен шеф на "Метрополитен " ЕАД.

"Водният напън е бил повече от плануваното в геоложкия отчет и това е предизвикало пропадането на трасето сред станция "Театрална " и "Владимир Вазов ", сподели проф. Братоев в "Денят онлайн с Наделина Анева ".

По думите му са взети всички ограничения за ремонта и възобновяване на разваления сектор, което е довело до добър резултат.

Проф. Братоев съобщи още, че линията от "Красно село " до "Горна Баня " ще действа през април, откакто бъде утвърдена от приемателна комисия. Тази линия ще разреши на хората, които идват от Перник, да слизат на гарата в Горна Баня и непосредствено да се взимат метрото на спирка "Горна Баня " и по този метод ще могат да стигат до центъра на столицата за 10 минути. За идващите с коли са планувани 3 паркинга в квартал "Овча купел ".

"След завършването на третия лъч ще имаме 52 километра линии метро, което ни причислява към междинните по величина ", разгласи шефът на "Метрополитен " ЕАД.

За пандемичната обстановка и подхванатите ограничения той съобщи, че още от началото в метрото те се съблюдават прецизно, а пътникопотокът е намалял доста, откакто преди Коронавирус е бил 380 000, в този момент е 10 000.

Накрая професорът изрази мнение, че в случай че центърът на столицата бъде затворен за коли, метрото може да поеме всички пасажери, искащи да отидат в центъра на София.

Източник: NOVA NEWS
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР