След цели две години от излизането на чипсета Snapdragon Wear

...
След цели две години от излизането на чипсета Snapdragon Wear
Коментари Харесай

Qualcomm представи SoC Snapdragon Wear 3100 за смарт часовниците от ново поколение

След цели две години от излизането на чипсета Snapdragon Wear 2100, компанията Qualcomm показа неговата подмяна. Това е системата-върху-чипа Snapdragon Wear 3100 .

Ключовата специфичност на Snapdragon Wear 3100 е маломощният копроцесор QCC1110 с ултра ниска консумация на електрическа сила, който поема процесите, които не изискват висока продуктивност. Според производителя, той се задейства, когато часовникът не се употребява и се постанова да се поддържа работата единствено на датчиците и екрана. По този метод се употребява 20 пъти по-малко сила, в съпоставяне в случай че се използваше централния процесор.



Обновен е NFC на NXP и контролера на зареждането PMW3100. Основният централен процесор е същият, като при предходни чип. Това са четири Cortex-A7 ядра с тактова периодичност до 1,2 GHz, интегрирания графичен ускорител Adreno 304 и модема Snapdragon X5.



Qualcomm акцентира, че новият чип дава опция на смарт часовниците да работят от 4 до 12 часа по-дълго с едно зареждане. Ако батерията се изтощи до избран лимит, стартира потреблението на режима Traditional Watch Mode, в който деен остава единствено циферблатът. В този режим часовникът може да работи самостоятелно още няколко дни.

Първите смарт часовници с чипа Snapdragon Wear 3100 се чакат на пазара до края на тази година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР