След трудната победа с 1:0 срещу Жирона в откриващия кръг

...
След трудната победа с 1:0 срещу Жирона в откриващия кръг
Коментари Харесай

Луис Енрике: Ако някой не уважава задълженията към отбора, значи че той не е готов

След сложната победа с 1:0 против Жирона в откриващия кръг на новообновения формат на Шампионската лига, Луис Енрике и неговият Пари Сен Жермен се готвят за следващото предизвикателство - Арсенал, воден от сънародника му Микел Артета.

Ден преди гостуването на френския първенец на стадион " Емирейтс " обаче, стана ясно, че испанският експерт е решил да не разчита на крилото Усман Дембеле. 54-годишният старши треньор обоснова решението си на конференция в навечерието на дуела в Лондон.

" Ако някой не почита отговорностите към тима, значи че той не е подготвен. Това е доста значима седмица. Мачът против Арсенал е значим и желая играчите ми да са във допустимо най-хубавата форма. Оставих го отвън състава, тъй като желая най-хубавото за тима ", безапелационен бе Енрике.

Той бе запитан дали решението му е било подкрепено от управлението на ПСЖ.

" Смятате ли, че да създадеш тим е толкоз елементарно, едвам натиснеш едно копче? Не. Обстоятелствата са много по-сложни. Аз съм на 100% сигурен в моите решения, само че това не значи, че са необратими. Бях определен тук, с цел да основа допустимо най-хубавия тим, само че с еднаквост. Ако не си свърша работата, ще си потегли. Имам поддръжката на управлението, спортния шеф и президента. Усман Дембеле към момента влиза в проектите в моя тим ", съобщи 54-годишният експерт.

На въпрос какво тъкмо се е случило сред старши треньорът и френското крило на Пари Сен Жермен, испанецът отговори, че не е имало спор посред им, само че играчът не е напълно предан на своя тим. Енрике бе безапелационен, че неговите ученици ще се оправят и без наличието на Дембеле, който е в блестяща форма от началото на сезона.

" Динамиката ни е същата, без значение кой играе или не. Имам доверие в моите играчи. Наистина доста им имам вяра. Идваме за успеха - постоянно със същата ни еднаквост ", сподели той.

Накрая испанският експерт похвали съперника си - Арсенал, както и неговия съотечественик Микел Артета.

" Арсенал са един от най-хубавите тимове в Европа сега. Те играят доста добре с и без топката. Те са доста сложен тим. Стиловете ни на игра са идентични, въпреки и с няколко разлики ", добави старши треньорът на ПСЖ.

" Винаги е хубаво да те хвалят по този метод. Работили сме дружно с него за един сезон, когато беше млад. Имам доста хубави мемоари оттогава. Той имаше една доста добра кариера, минала през доста клубове. Той към този момент има доста триумфи и като треньор. Той е един от най-хубавите треньори сега. Заради него Арсенал печели още веднъж. Той е страховит човек и страховит треньор ", сподели Луис Енрике за Микел Артета.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР