След тримесечен престой в родината си посланикът на Русия в

...
След тримесечен престой в родината си посланикът на Русия в
Коментари Харесай

Посланикът на Русия в САЩ се завръща във Вашингтон

След тримесечен престой в родината си посланикът на Русия в Съединените щати Анатолий Антонов отпътува със аероплан за Вашингтон. Очаква се скоро в Москва да се завърне и американският дипломат Джон Съливан.

На постоянния си брифинг през седмицата представителят на съветското министерство на външните работи Мария Захарова заяви, че в понеделник дипломат Антонов ще бъде на работното си място във Вашингтон.

Той беше извикан за съвещания в Москва март, откакто в телевизионно изявление американският президент Джо Байдън отговори утвърдително на въпроса дали счита съветския си сътрудник Владимир Путин за палач.

Тогава от съветското външнополитическо ведомство посъветваха посланика на Съединените щати в Москва Джон Съливан също да се прибере в родината си за съвещания.

Завръщането на посланиците в дипломатическите задачи беше контрактувано по време на договарянията сред президентите Путин и Байдън на 16 юни в Женева. Наблюдателите правят оценка това като предпочитание за нормализиране на дипломатическите връзки сред Москва и Вашингтон.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР