След тригодишното управление на Райнард Гриндел Германският футболен съюз (DFB)

...
След тригодишното управление на Райнард Гриндел Германският футболен съюз (DFB)
Коментари Харесай

Винопроизводител и ресторантьор: кой е новият президент на германския футбол

След тригодишното ръководство на Райнард Гриндел Германският футболен съюз (DFB) към този момент има нов президент. Това е Фриц Келер, който беше определен от делегатите в петък за нов президент на организацията и получава мандат от три години. До момента Фриц беше прочут като президент на " Фрайбург " и фигура, въвлечена главно във винопроизводството.

Кой обаче е индивидът, претрупан със задачата да преведе немския футбол през времена на смяна?

" Човек, който се любува на живота, на това да среща нови хора ", по този начин Келер разказа себе си неотдавна в изявление за профилирано издание за виновност.

Неговият опит главно е в бизнеса с вино, както и в ресторантьорството, където наследява работата на своите родители. От 2010 година Келер е отпред на " Фрайбург " и постоянно беше забелязван да върви измежду елементарните почитатели, с цел да се допита какво може да се усъвършенства в клуба.

Според " Дойче Веле " Келер се разграничава радикално от своите прародители на поста в DFB. Между 2011 и 2015 година отпред бе Волфганг Нирсбах, който беше определян като " корпорвативен човек " с отлични връзки, само че след изкачването си напусна поради абсурда към семейството на международното състезание през 2006 година Досегашният президент Гриндел, който е някогашен публицист и политик се замеси в кавги в края на своя мандат, белязан и от обвиняване в расизъм от някогашния национал Месут Йозил.

Сега очакванията на всички в Германия са, че Келер ще успее да балансира и да внесе полезностите от вкъщи, фамилията и компанията си. Именно в неналичието на това постоянно е упрекван Германският футболен съюз.

" Щастлив съм да бъда определен от делегатите и да усетя тяхната поддръжка. Важно е за мен да повеждам DFB към сполучливо бъдеще, да изградим дружно работеща конструкция и да бъдем ефикасни. Това няма да бъде самостоятелна задача, а ще разгадавам на екипната работа ", сподели Келер пред делегатите в петък.

Келер е считан за сполучлив предприемач, откакто ресторантът му " Черният орел " във Фрайбург има " Мишлен " звезда от 50 години, което е гаранция за качество. Той обаче изрично отсича, че суетата и злоупотребата с власт не са неща, които го влекат.

" Еволюция, а не гражданска война ", това доста постоянно споделя Келер, който е трето потомство производител на вино и знае по какъв начин сполучливо да се продължат традициите.

Когато беше предложен за поста Келер даде обещание, че ще напусне " Фрайбург " при положение на сполучливо избиране за президент на DFB. Сега опитът му в бизнеса ще бъде необходим на организацията за стабилизиране на интернационалните връзки и реномето, което беше разтърсено съществено в последните месеци. Келер не е считан за радикал, само че очакванията на всички са да поведе немския футбол към по-успешни времена
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР