След тригодишно прекъсване, нощните автобуси в София се връщат. Новината

...
След тригодишно прекъсване, нощните автобуси в София се връщат. Новината
Коментари Харесай

Борис Бонев: Успяхме, връща се нощният транспорт в София

След тригодишно спиране, нощните рейсове в София се връщат. Новината разгласи през днешния ден водачът на " Спаси София ", организацията която от години се бори за въвеждане на нощен градски превоз в столицата.

“Връщат се 4-те нощни автобусни линии, които първоначално ще се движат с на 60 минутен период. Допълнително, по наше предложение, ще бъдат изменени и маршрутите на линии Н3 и Н4 за по-добро обслужване на някои огромни квартали”, заключи Борис Бонев.

Корекцията на част от маршрутите е направена за усъвършенствано обслужване на Овча купел, Сухата река, Левски, Зона Б-5, Хиподрума и Кривата река. Линиите Н1 (Люлин - Младост) и Н2 (Студентски град - Обеля) се връщат без промени.

Общинският консултант показа, че от идната пролет ще предложи линиите да се движат на всеки 30 минути, изключително в петък и събота, както и да бъде въведена нова линия до Летище София за обслужване на късните и утринни полети, които са отвън работното време на дневния превоз.

Бонев напомни, че по гледище на Спаси София притежателите на годишни карти за цялата мрежа употребяват нощния превоз изцяло гратис.

“Годишната карта е несъмнено най-изгодната опция за напредване в града и аз я употребявам от години. На цена от 365 лева, с изключение на целият дневен превоз, пасажерите към този момент ще могат да употребяват и нощните линии. За останалите пасажери важи нощната карта от 2 лева, с която прекачванията сред обособените линии са безвъзмездни. За нас е извънредно значимо градският превоз да е комфортен, само че и наличен за софиянци”, акцентира Бонев пред публицисти.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР