След тридневна работа, криминалисти на Първо РУ в Бургас задържаха

...
След тридневна работа, криминалисти на Първо РУ в Бургас задържаха
Коментари Харесай

Задържаха 67-годишен куриер на телефонни измамници в бургаско

След тридневна работа, криминалисти на Първо районно управление (на МВР) в Бургас задържаха 67-годишен мъж от с. Билка, изпълнявал ролята на пощальон в телефонна машинация. В схемата попада 75-годишна жена, доверила се на телефонно позвъняване и вярвайки, че оказва помощ на органите на реда в залавянето на телефонни мошеници.

В продължение на няколко дни, от 21 до 23 февруари, по предварителни инструкции, тя оставяла на посочени места пакетчета с разнообразни суми, възлизащи на общо 16 200 лв.. Куриерът е арестуван малко, откакто взел единия от пакетите с 5 600 лв., закътан от жертвата под скамейка в центъра на града.

Той е признал и е върнал 1 400 лв.. Обяснява пред служителите на реда, че е нает да извършва поръчки по телефона и за това получава авансово уречен %. Работата по следствието продължава за установяването и задържането на главните участници в незаконната скица.

Преди дни са арестувани други двама участници в идентични закононарушения. Установено е, че единият, 58-годишния Г.Д. от Бургас, престъпно проявен и осъждан, на 19 януари е прибрал пред бл. 6 в к-с " Зорница " найлонова торбичка със сумата от 8 500 лева, хвърлена от 83- годишна бургазлийка през терасата на жилището й.

Той отнесъл част от парите на място, указано му по телефона в района на Северна България и при задържането му върнал с протокол сумата от 1 000 лв..

Неговият сътрудник, 60-годишния Н.К. от Свети влас, е арестуван на 17 февруари на територията на Ветово със сумата от 29 000 лв., предоставени доверчиво от 65-годишна жена и 81-годишен мъж. Установено е, че е изпълнявал ролята на пощальон при общо седем телефонни измами, при които жертвите са се дали прошка с почти 59 973 лева и златни украшения.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР