След три впечатляващи победи 21-годишният французин Артур Казо загуби от

...
След три впечатляващи победи 21-годишният французин Артур Казо загуби от
Коментари Харесай

Хуберт Хуркач сложи край на приказката за Артур Казо на Australian Open

След три впечатляващи победи 21-годишният французин Артур Казо загуби от международния номер 9 в първия си осминафинал в шампионат от Големия шлем, само че дава очаквания за огромно бъдеще в тениса.

Удивителното странствуване на Артур Казо на Australian Open завърши в четвъртия кръг на Джон Кейн Арена в Мелбърн Парк, откакто надалеч по-опитният му конкурент Хуберт Хуркач го победи с 7-6, 7-6, 6-4.

След победи против Ласло Джере (№ 33), Холгер Руне (№ 8) и Талон Грийкспор (№ 28), явно Хуркач се оказа прекомерно огромна хапка за родения в Монпелие Казо, който ще влезе в топ 100 след няколко дни.



В най-важните моменти от мача, полякът сподели разликата в класите сред двамата.

След като изоставаше с 0:3 в първия сет, двукратният първенец от Мастърсите от сериите 1000 в Маями 2021 и Шанхай 2023, се завърна в мача и завоюва първия сет след тайбрек с помощта на печеливш сервис.

Казо съумя да отрази пет точки за пробив, с цел да стигне до нов тайбрек, само че още веднъж класата на Хуркач си сподели думата и той поведе с 2:0, а по-късно не остави доста шансове на младия Казо да заплаши трисетовата му победа.

„ Артур би трябвало да бъде поздравен за превъзходното му показване. Трябваше да бъда доста нападателен, с цел да печеля ", акцентира Хуркач след края на мача.

Последните френски очаквания в Мелбърн на сингъл сеса са предоставени на завърналата се в елита на женския тенис 27-годишна Осеан Доден, която ще се изправи против китайката Женг (№12) по-късно през днешния ден.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР