След три провалени обществени поръчки, чрез директно възлагане от Областната

...
След три провалени обществени поръчки, чрез директно възлагане от Областната
Коментари Харесай

Премахнат е незаконният охранителен павилион в парк Росенец

След три провалени публични поръчки, посредством непосредствено възлагане от Областната администрация в Бургас, през днешния ден е отстранен противозаконен краткотраен павилион, служител за охраняем пост, който се намира край имението на водача на Движение за права и свободи Ахмед Доган в парк " Росенец ". 

От Областната администрация прецизират, че Законът за публичните поръчки дава опция за непосредствено възлагане на дейностите по премахването, в случай че те са на стойност до 50 000 лв. в без Данък добавена стойност. 

Малкият железен павилион към този момент е съборен, в този момент остава да бъде отстранена и противозаконната солидна 3-етажна постройка, която също се намира покрай лятното имение.

За премахването на двата противозаконни обекта край имението на Ахмед Доган в парк " Росенец " бяха предоставени три публични поръчки. На две от тях не се яви нито една компания. Тогава сумата за събарянето на обектите беше тройно повишена от 68 000 на близо 166 000 лв.. 

Областният шеф на Бургас Пламен Янев изпрати предложения до три общински и две частни компании за събарянето на постройките, чийто притежател по този начин и не беше открит нито от Общината, нито от съда. На третата оповестена социална поръчка се явиха две строителни компании, само че разнообразни от петте поканени. 

Комисията, която прегледа документите им, откри, че са непълни. Беше разгласен 3-дневен период за промяна на документите, само че двете компании не се отзоваха и третата социална поръчка също към този момент е прекъсната. 

Сега парите би трябвало да бъдат върнати на страната, а нова социална поръчка може да се разгласи след Нова година, сподели регионалният шеф на Бургас Пламен Янев. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР