След три поредни отлагания за последните 19 месеца заради епидемията

...
След три поредни отлагания за последните 19 месеца заради епидемията
Коментари Харесай

"Вие сте в "Хогуортс": В Германия най-сетне ще се играе пиеса за Хари Потър

 mymotto
След три следващи отлагания за последните 19 месеца поради епидемията от ковид, на 5 декември в Mehr! Theater am Großmarkt (от немски език: " Повече! Театър на пазара " - бел. авт.) в Хамбург най-накрая ще се състои премиерата на " Хари Потър и прокълнатото дете ".

Пиесата в действителност се трансформира в осмата книга от поредицата на Джоан Роулинг за магьосника, който остана в съзнанието на милиони по света. Тя е сложена за пръв път на лондонска сцена през 2016 година - съвсем 20 години след излизането на първия разказ - като дружно с постановката е публикуван и сюжетът под формата на книга.


© Manuel Harlan, harry-potter-theater.de

Пиесата ще се играе за първи път на немски език в континентална Европа и отвън англо-саксонския свят. Досега " Хари Потър и прокълнатото дете " е поставяна в Лондон, Ню Йорк, Мелбърн и Сан Франциско. Едва от идната година ще бъде на сцена в Торонто и Токио.

ДПА оповестява, че феновете на постановката в Хамбург ще би трябвало да дават отговор на две условия: да са имунизирани против COVID-19 или преболедували, само че и да показват негативен тест за ковид. Германската организация предава, че през миналите месеци са продадени повече от 350 хиляди билета, като съвсем никакви не са били върнати или сменени. С други думи, феновете на света на Хари Потър не са изгубили вяра, че пиесата въпреки всичко ще се играе в миналото на сцена. " Доколкото знам, в Германия в никакъв случай до момента не е имало толкоз забележителна предварителна покупка на билети ", споделя Майк Клоков, продуцент на постановката.
Клоков не възприема изискванията за публиката като проблем, а като значимо изискване за сигурна среда - за екипа на и зад сцената, както и за феновете: " Искаме това да е изцяло преживяване. Ако дойдете при нас, вие сте в " Хогуортс ". Това е един друг свят. Отваряте вратата и се потапяте. Клиентите би трябвало да могат да се насладят на това. Затова коронавирусът и грижите би трябвало да останат зад вратата ", споделя Клоков.



ДПА оповестява, че магичният свят стартира още от фоайето на театралната зала: вълнообразно са подредени да висят над 3 хиляди светещи крушки, а стените красят мистично нарисувани картини на настойници. Покровителите са омагьосани бранители от света на " Хари Потър ", които при всеки са под формата на друго животно.


© Manuel Harlan, harry-potter-theater.de

Актьорите репетират постановката още от октомври, с цел да не не помнят наученото от предходните отлагания на премиерата. В самия спектакъл, макар че дълго време не е имало никакви гости, е следено за редовността на вратите, пожарната сигурност, театралните пердета, даже тоалетните, " с цел да не ръждяса и залежава ".


© harry-potter-theater.de

Желеащите да гледат постановката " Хари Потър и прокълнатото дете " могат да купят от към 50-60 евро до над 100 евро. Със зелен, жълт или червен цвят пък е маркирана наличността на билетите, надлежно за доста свободни, огромно търсене или разпродадени.


© Manuel Harlan, harry-potter-theater.de

Герои в постановката са познатите на милиони по света: Хари Потър, Хърмаяни Грейнджър, Рон Уизли, Драко Малфой, само че пораснали и със свои деца. Наследниците им минават през комплицирани борби, по тази причина пиесата се предлага за хора над 10-годишна възраст.


© Manuel Harlan, harry-potter-theater.de

За създателя на поредицата " Хари Потър " Джоан Роулинг четете
Как пандемията ни накара да погледнем по нов метод на " Хари Потър " четете

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР