След три часа спорове парламентът реши да създаде Временна комисия

...
След три часа спорове парламентът реши да създаде Временна комисия
Коментари Харесай

Три часа спорове, но единодушно - ще има комисия за Gemcorp

След три часа разногласия Народното събрание реши да сътвори Временна комисия за определяне на всички обстоятелства и условия, свързани с подписването и прекратяването на меморандума за 1 милиарда $ с Gemcorp Holdings Limited и IP3 Corporation от държавното управление с министър-председател Кирил Петков. Предложението е на ГЕРБ. Комисията ще работи в период от 1 месец, ръководител ще е Десислава Трифонова от ГЕРБ.

" За " гласоподаваха единомислещо 197 депутати .

Депутатът Десислава Трифонова, която е някогашен шеф на Агенцията по вложенията, отбрани предлагането. Тя изреди " лъжите на Кирил Петков и Асен Василев ", отчета на ДАНС и изказванията на служебния министър на енергетиката, че няма доказателства меморандумът да е преустановен.

Искрен Митев от " Продължаваме промяната " отхвърли обвиняванията и сподели, че меморандумът е преустановен и от това не пораждат никакви правни отговорности. Той сподели документ, че ГЕРБ вършат нечиста сделка и ангажират жителите вместо да има комисия и да се приказва за " за какво ГЕРБ е неспособна да направи държавно управление ". Колегата му Настимир Ананиев дефинира, че това е персонална вендета към Кирил Петков, а госпожа Трифонова, " съдействала за нула задгранични вложения като шеф на Агенцията по вложенията ", при меморандум за милиард $, се вихри на трибуната ". Той акцентира и прехласването на ГЕРБ по енергийния министър.
 ГЕРБ желаят още веднъж основаване на Комисия за Gemcorp
ГЕРБ желаят още веднъж основаване на Комисия за Gemcorp

Предлага се комисията да е на паритетен принцип в състав от 14 народни представители

В отговор Десислава Трифонова изиска поддръжка от Политическа партия и съпостави вложенията, привлечени от нея и от назначения от Кирил Петков шеф сега.

Искрен Арабаджиев заяви, че " Продължаваме промяната " ще поддържат основаването на комисията.

Цончо Ганев от " Възраждане " подлага на критика отпора на групата на Кирил Петков и прикани: " Асене и Кире, кажете си ". Парламентарната група на Костадин Костадинов счита, че основаването на комисията е значимо.
 ГЕРБ дава на ДАНС и Европейска комисия договорката с Gemcorp
ГЕРБ дава на ДАНС и Европейска комисия договорката с Gemcorp

Това стана ясно на брифинг в централата на партията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР