След трагедията в Сърбия, късно снощи хиляди хора се събраха

...
След трагедията в Сърбия, късно снощи хиляди хора се събраха
Коментари Харесай

Сърбия обяви 3-дневен траур в памет на загиналите при стрелба в училище

След нещастието в Сърбия, късно нощес хиляди хора се събраха пред учебното заведение в Белград, с цел да положат цветя и да възпламенят свещ в памет на починалите. Властите оповестиха тридневен печал след първата всеобща пукотевица в Сърбия от 10 години насам. Президентът Александър Вучич заяви, че поради нежната възраст на момчето то не може да носи наказателна отговорност.
„ Момчето към този момент е настанено в особено помещение. Той ще бъде признат в невропсихиатрично поделение. Баща му, като притежател на оръжия, които се съхраняват погрешно, макар че има разрешителни, е задържан. Майката също е арестувана ”, разгласи сръбският държавен глава.
При авансово планувано нахлуване седмокласник умъртви осем деца и охранител в начално учебно заведение в столицата. Той е употребявал два револвера, благосъстоятелност на татко му. Разследващите оповестиха, че момчето е стреляло първо по пазача и три девойки в коридора, а по-късно е простреляло преподавател и съученици в час по история.
„ Реакцията на държавното управление е нещо, което не желая да разясня, тъй като най-после ще употребявам доста груби думи. Изключително доста скърбя и скърбя за родителите, фамилиите и приятелите на починалите деца. Надявам се, че сходно нещо няма да се повтори и че това ще бъде предизвестие за жителите на Сърбия. Това е тъжна и отвратителна история за атмосферата, която се сътвори в Сърбия, и по-голямата част от отговорността за това е на държавното управление ”, разяснява някогашният министър председател на Сърбия Зоран Живкович.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР