След трагедията на ул. Гурко в София, при която загина

...
След трагедията на ул. Гурко в София, при която загина
Коментари Харесай

Мария Ботева за трагедията на ул. „Гурко”: Няма чадър над 37-годишния шофьор

След нещастието на ул. „ Гурко ” в София, при която почина 15-годишно момче, основен комисар Мария Ботева от Пътна полиция е безапелационна, че над 37-годишния лидер не е имало чадър.

„ При нас са известни всички негови нарушавания ”, изясни тя пред Нова тв..  

„ Той е получил своето удостоверение за ръководство на моторно транспортно средство през 2005 година и още тогава е направил първото си нарушаване, за което има формирана. Тогава е било по отношение на приложимост на алкохол – над 1,2 промила ”, изясни Ботева.

Следващите негови регистрирани нарушавания са през 2010, 2011, 2018, 2020. 

„ Първото и последното към сегашния миг са свързани с ръководство на моторно транспортно средство след приложимост на алкохол и това в границите, които са избрани от законодателя като закононарушение ”, сподели Ботева.

„ На 37 години, когато един човек е използвал алкохол, и е достигнал като граници в кръвта му над 2 на 1000, да се развива такава висока скорост, несъмнено значи едно неравновесие, една извънредно нетрезва преценка на обстановката и изрично неустойчивост на държанието. Оттук нататък мисля, че е време да се обърне внимание още в фамилията, в курсове за подготовка, освен на претендент лидера, а въобще и в учебно заведение, подготовката на индивида, по какъв начин да се движи и пешеходецът, и лидерът ”, сподели Ботева.

Тя изясни, че повече от 750 екипа непрекъснато на територията на цялата страна обезпечават сигурността на жителите.

Повече от 70 екипа на Охранителна и Пътна полиция са сега на територията на столичния град, изясни още Ботева.

Над 1 милион и 113 хиляди са нарушаванията на скоростта от началото на годината, изясни Мария Ботева. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР