След това украинските бежанци имат три варианта. Да бъдат настанени

...
След това украинските бежанци имат три варианта. Да бъдат настанени
Коментари Харесай

Хотелиерите ще получат пари за украинските бежанци само до 15 ноември

След това украинските бежанци имат три разновидността. Да бъдат настанени в държавни бази, да платят престоя си в хотел със свои пари или самите хотелиери да поемат разноските им.

Това стана ясно от думите на служебният министър на туризма Илин Димитров. Пред Българска национална телевизия той сподели, че държавните бази съставляват ведомствени хотели, там, където почиват всички български държавни чиновници и фамилиите им. Той сподели и, че самите бази са в разнообразни категории, някои не са пригодени за зимата, сега се пригодяват, поставят се печки и климатици където би трябвало, само че изискванията са повече от положителни. Бежанците и хотелиерите могат  да се възползват и от националния ни портал, където на три езика могат да получат информация по какъв начин става самото преместване- добави министъра на туризма.

Държавата поема ангажимент да заплати на хотелиерите престоя на бежанците до 15 ноември. Оттам нататък хората могат да останат, в случай че решат да си заплащат или в случай че хотелиерите решат да заплащат разноските.

По данни на финансовото министерство страната е отделила към 520 млн. лева за бежанците, като съответно министерството на туризма е платило 186 млн. лева Илин Димитров уточни, че тази сума ще нарасне до 220 млн. лева, като 95% от парите са от еврoфондове.

 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР