След това, от събота, за малко по-дълъг период от време,

...
След това, от събота, за малко по-дълъг период от време,
Коментари Харесай

Задават Се Обилни Порои! Ето Къде В България Ще Е Най-Зле И Кога Най-Накрая Ще Премине!

След това, от събота, за малко по-дълъг интервал от време, ще настъпи смяна в атмосферната циркулация, която стартира в средата на тази седмица. В предходните 10 дни мощни антициклони се бяха настанили над целия европейски континент, по тази причина и времето над страната предходната седмица беше по-сухо. Сега обаче над Западна и Централна Европа и над цялото Източно Средиземноморие ще се разположат центрове на ниско налягане. Това ще промени атмосферната циркулация над Балканите в края на седмицата, когато от югозапад към страната ще се приближи средиземноморски циклон и

от събота и неделя времето ще се скапе.

Ще стартират превалявания, които се окачва да са по-активни, по-обилни над цялата страна, изключително в събота в следобедните часове, през нощта в неделя с дребни спирания. В понеделник ще има нова порция превалявания по нов средиземноморски циклон, който ще се приближи от запад към страната.

През цялата последваща седмица, с спирания, времето над южната част на Европа, над Балканите, над източната част на континента ще бъде обусловено и определяно от центрове на ниско атмосферно налягане, което значи повече валежи от дъжд. Тази обстановка се обрисува да остане такава до 15-17 април, като в някои дни ще са по-активни, а в други – единствено в следобедните часове.

Времето през днешния ден

Във вторник облачността над страната ще е раздрана, след обяд над западната половина – забележителна. На места там, основно в планинските региони ще превали дъжд. Ще духа слаб, в Дунавската низина и източните региони до сдържан североизточен вятър и с него ще проникне по-студен въздух.

Максималните температури ще са сред 14 и 19 градуса, в Североизточна Бългрия и по Черноморието – 11-13 градуса. Атмосферното налягане ще се увеличи, ще е по-високо от междинното за април.

Над Черноморието

ще има краткотрайни нараствания на обласчността, по-значителни над южнат част. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са 11-13 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 10-11 градуса, а вълнението на морето – 3-4 бала.

Над планините

облачността ще е променлива, по-значителна в следобедните часове и основно в Рило-Родопския масив ще превали дъжд, над 1800 м – сняг. Ще духа сдържан до мощен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде 8 градуса, на 2000 метра – към 1 градус.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР