След тоталния провал в Украйна на ГРУ (Главното разузнавателно управление,

...
След тоталния провал в Украйна на ГРУ (Главното разузнавателно управление,
Коментари Харесай

Проф. Слатински: Войната на Путин с още един план - сблъсъкът между ФСБ и Службата за външно разузнаване

След тоталния неуспех в Украйна на ГРУ (Главното разследващо ръководство, главорезната кохорта на военните разузнавачи), Цар Плъх му е гневен и замислял радикални кадрови промени там, доколкото в Москва се шепне, цялото управление на ГРУ за наказване и наставление щяло да бъде изстреляно на фронта (изстреляно е въпреки всичко по-добре от разстреляно!).

Говори се, че СВР, която е доста по-интелигентна от тъпоумната и жестока ФСБ, е стигнала до извода, че Цар Плъх е към този момент неуправляем, нервностите му ескалират, параноята го тресе и за Русия няма избавление до момента в който той я командва от бункера. Една работна версия, която ще може да бъде проследена вероятно в околните седмици е резултат от използване от СВР на тактиката на екстремалния риск. Тя в тази ситуация се изразява(ла) в тласкане на Цар Плъх към обезверени, безразсъдни, налудни и свръхрадикални заповеди и дейности, вдигащи залозите до неприемливия лимит. Само по този начин Цар Плъх може да бъде дискредитиран до безусловно неприемлива степен. И единствено по този начин той може да стане нежелателен и недопустим и от ФСБ, които изповядват тактиката на бавното задушаване на Украйна и изтощение и разколебаване на Запада в изискванията на тежката зима.

Идеята на СВР е в действителност мощно рискова, само че в изискванията на днешна Русия само способна да докара до свалянето на Цар Плъх. В нея се вписват кървавите безумия при бомбардировките против цивилни цели и гражданско население, които за елементарните руснаци са изрично недопустимо секване на ужасни и аморални ервени линии. Целта е Путин да бъде тласнат към заповед за тактически нуклеарен удар, която заповед (без осъществяването й) да докара до свалянето му от власт. Защото, съгласно изводите на СВР никой рационален човек, даже кагебистите от ФСБ и солдафоните от ГРУ не биха позволили приложимост на ОМУ.

Проф. Николай Слатински

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР