След томболата за часовници, България въведе още един стимул за

...
След томболата за часовници, България въведе още един стимул за
Коментари Харесай

Ваксинация срещу секс, книга или джойнт! По света мотивират имунизациите всячески

След томболата за часовници, България вкара още един тласък за имунизация - бонус за пенсионерите. Подобни практики се ползват още от началото на имунизационната акция на разнообразни места по света.

В Словакия хората над 60-години, които се запишат за първа доза доникъде на януари 2022 година, ще получат по 200 евро, а тези с бустерни дози - по още 100 евро.

Всички над 75 години в Литва, които си слагат подсилващата доза до края на март следващата година, ще получат по 100 евро.

Отделните държавни управления приложиха и други способи и предложения, с цел да накарат повече хора да се ваксинират.

Във Англия на по-младите се даваха ваучери за кино или за безвъзмезден транспорт в такси. В Германия имаше безвъзмездни наденички, а тук-там в Румъния – гратис кафе и книги. Един от най-нестандартните тласъци беше във Виена, където обществен дом оферираше 30 минути безвъзмезден сеанс, в случай че се сложи ваксина.

В Съединените щати имаше томболи за милиони долари.Щатът Охайо да вземем за пример всяка седмица отпуска по чоп премия от 1 милион $ - в
лотарията вземат участие жителите, които към този момент са ваксинирани. В Ню Йорк в края на април пък подаряваха по един джойнт на всеки ваксиниран с първата доза.

В Мейн привличаха претендентите за ваксина с безвъзмездни ловни разрешителни, а преди няколко дни град Ню Орлиънс провокира сензация, когато разгласи, че за всяка инжекция с ваксина ще се поставят по половин кг лангусти гратис.

Към поощрителната кампаниясе причисли Ню Йорк, където за подсилваща доза ще се дават 100 $.

А през лятото Русия раздаде 5 автомобила посредством лотария.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР