След толкова много дъжд, наводнения и проблеми,заслужили сме природата да

...
След толкова много дъжд, наводнения и проблеми,заслужили сме природата да
Коментари Харесай

Посрещаме астрономическото лято с хубаво време

След толкоз доста дъжд, наводнения и проблеми,заслужили сме природата да ни отпусне малко хубаво, лятно време. А тя се готви тъкмо товада направи.

До събота ни чакат дни с типично летни температури, а опцията за превалявания ще е дребна.

Това е положителната вест след прегледа на синоптчините модели. Все отново с едно на разум от четврътък нататък, в планинските региони на Западна България, където евентуално ще се развива купесто-дъждовна облачноств следобедните часовеи тук-там са възможнивалежи съпроводени от гръмотевици.

На изток и по Черноморието се чака хубаво, лятно време, уместно за плаж и за излети измежду природата.

Това стопляне на времето ще продължи до събота в това число. В този интервал оптималните температури ще са до 33 -34 градуса, по поречието на Дунава и в Източна Тракия. Типично лято - топло, без да е горещо.

В региона на София температурите също ще са летни, за първи път през тази година и ще доближат 26, даже 28 градуса.

И таман ще свикнем с лятото, когато в края на седмицата нещата още веднъж ще се трансформират и ще забележим захлаждане и превалявания.

Още в събота, само че най-много в неделяот север, северозапад над страната ще нахлува по-хладен въздух от Централна Европа, вятърът ще се усили,температурите ще се намалят с няколко градуса, изключително в понеделник и вторник, идната седмица.

Ще се основат още веднъж условия за превалявания, тук-там интензивни, гръмотевични стихии, евентуално даже градушки.

Най-активни ще са тези процеси в събота следобяд, в неделяи в понеделник. С наближаването на този интервал следете краткосрочните прогнози на НИХМ, с цел да сте наясно, къде и какъв брой ще се утежни времето.

През идната седмица, дните с доста слънце ще са по-скоро ъгъл, през по-голямата част от интервала, изключително към края на юни, атмосферата над страната ще е лабилна и ще има условия за летни стихии с гръмотевици. Главно над Запдан и Централна България. Това са предварителните прогнози на средносрочните модели.

Колко интензивни и къде - това в допълнение ще се прецизира.

Средноденонощната температура в региона на София продължава да е малко под 18 градуса, с към 2 градуса по-ниска от нормалната, която нормално е по-близо до 20 градуса, само че ще се увеличи с по-топлото време в идващите дни. Все пакочакването захлаждане към края на седмицата и при започване на другата, още веднъж ще дръпне температуритеи евентуално ще изпартим този юни със средноденонощни температури, в региона на София, по-ниски от тези в последните години.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР