След тези валежи днес, които ще преминат бързо, се очаква

...
След тези валежи днес, които ще преминат бързо, се очаква
Коментари Харесай

На Ивановден започва периодът на валежите, ето кога ще има най-много сняг

След тези превалявания през днешния ден, които ще преминат бързо, се чака едно по-стабилно време с повече слънце в следобедните часове и температури сред 12 и 16 градуса на север от планините. В съботния ден температурите ще доближат 18 градуса. Това съобщи синоптикът Петър Янков  в ефира на Bulgaria ON AIR.
" Циклонът, който се намира над Италия, ще се реалокира на изток, а от 7 януари ще стартира един интервал на чувствителни превалявания и захлаждане. На 8 януари дъждът ще минава в сняг, а най-интензивни ще бъдат преваляванията на 8-и и 9-и вечерта. Бързо ще отминат тези превалявания, като на 10-и и 11-и ще има доста слънце ", добави Янков.
Въпреки слънцето обаче, времето ще бъде студено, като между 10 и 13 януари минималните температури ще бъдат сред минус 3 до минус 8 градуса, а оптималните ще бъдат относително по-ниски от нормалните за месеца - сред минус 1 и 3 градуса.
" От 13 януари стартира ново стопляне. 18 и 19 януари ще духат мощни южни ветрове и снежната завивка по планините бързо ще се топи. Любителите на белите спортове би трябвало да употребяват интервала сред 11 и 13 януари да се насладят на повече сняг ", поучава Янков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР