След тези валежи днес, които ще преминат бързо, се очаква

...
След тези валежи днес, които ще преминат бързо, се очаква
Коментари Харесай

На Ивановден започва периодът на валежите - кога ще има най-много сняг?

След тези превалявания през днешния ден, които ще преминат бързо, се чака едно по-стабилно време с повече слънце в следобедните часове и температури сред 12 и 16 градуса на север от планините. В съботния ден температурите ще доближат 18 градуса. Това съобщи синоптикът Петър Янков  в ефира на Bulgaria ON AIR.

" Циклонът, който се намира над Италия, ще се реалокира на изток, а от 7 януари ще стартира един интервал на чувствителни превалявания и захлаждане. На 8 януари дъждът ще минава в сняг, а най-интензивни ще бъдат преваляванията на 8-и и 9-и вечерта. Бързо ще отминат тези превалявания, като на 10-и и 11-и ще има доста слънце ", добави Янков.

Въпреки слънцето обаче, времето ще бъде студено, като сред 10 и 13 януари минималните температури ще бъдат сред минус 3 до минус 8 градуса, а оптималните ще бъдат относително по-ниски от нормалните за месеца - сред минус 1 и 3 градуса.

" От 13 януари стартира ново стопляне. 18 и 19 януари ще духат мощни южни ветрове и снежната завивка по планините бързо ще се топи. Любителите на белите спортове би трябвало да употребяват интервала сред 11 и 13 януари да се насладят на повече сняг ", поучава Янков.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР