След тези предсрочни избори ще бъдем в дупка, много подобна

...
След тези предсрочни избори ще бъдем в дупка, много подобна
Коментари Харесай

Диана Дамянова : Нова сглобка ще даде основание на Радев да излезе на терен

След тези предварителни избори ще бъдем в дупка, доста сходна на тази, която се намираме сега. През това време ще се произнесъл Конституционен съд, който доста евентуално ще промени текста за служебните държавно управление. Тогава сглобката ще би трябвало да се сглоби. Посолството ще я сглоби още веднъж, с цел да не допусне на власт длъжностен кабинет на Радев. Мисълта за длъжностен кабинет на Радев плаши геополитическата позиция на България и тя може да бъде ново съображение на сглобка, а това ще даде съображение на Радев да излезе на терен. Това мнение изрази в предаването " Още от деня " политическият анализатор и някогашен пиар на " Продължаваме промяната " Диана Дамянова.

Според нея на този стадий президентът Радев няма подготвеност за план, само че към този момент играе ролята на положителния татко. Ако изборите покажат, че има огромен разпад в центъра, вдясно и вляво, Радев ще бъде подбуден да се яви, сподели още тя.

По отношение на свадите в Министерство на вътрешните работи сред силовия министър Калин Стоянов и главсекът на ведомството Живко Коцев Дамянова съобщи, че ГЕРБ и ПП-ДБ доста добре си дават сметка, че тези избори не се развиват по тяхна сметка и им би трябвало министър на вътрешните работи. Това е убеждението на българската политическа класа, че избори се печелят посредством Министерство на вътрешните работи, сподели още тя. 

Призивът към президента да не подписва указа за служебното държавно управление е апел за конституционна рецесия. Ако кабинетът Главчев желае продължително ръководство, би трябвало да ги маха и двамата и да остави да се разчисти терена. Непреводимо е това, което се случва в България, добави Дамянова.

Според нея измененията в конституцията дават служебното държавно управление на ГЕРБ. ПП-ДБ основателно се пробват да се борят против това, сподели още някогашният пиар на " Промяната ", само че посочи, че борейки се, издигат лозунга, че изборите няма да са почтени. 

Това ще докара до цялостна застоялост на вота. Ще останат твърдите ядра, които са в съответствие 2 към 1. В тяхната борба има съображение, само че методът, по който се води, не води до изгода за самите тях.

На този стадий никой не знае дали има някаква причина за целия този гейт. Това, което остава в българския народ и в мен, е, че всички са маскари. Това убива изборната интензивност и прави изборите изцяло нереални. Ние ще получим такава салата в идващия парламент, че 3 години няма да може да създадем държавно управление, предизвести Диана Дамянова.

 

                                                                            
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР