След телефонен разговор с висшия дипломат на ЕС Жозеп Борел,

...
След телефонен разговор с висшия дипломат на ЕС Жозеп Борел,
Коментари Харесай

САЩ и ЕС ще обсъдят руските предложения за сигурност

След телефонен диалог с висшия посланик на Европейски Съюз Жозеп Борел, държавният секретар на Съединени американски щати Антони Блинкен се съгласи, че съветските оферти за европейски гаранции за сигурност ще бъдат разисквани с блока, разкри Брюксел, оповестява RT.

Съобщението в сряда, че Вашингтон ще се съветва с членовете на Европейски Съюз, идва по-малко от седмица, откакто Москва показа лист с оферти на Америка и ръководения от Съединени американски щати боен блок на НАТО под формата на два плана на контракта. Документите са формирани от лист с гаранции за сигурност, в това число условие НАТО да не се уголемява на изток в страни, които преди са били част от Съюз на съветските социалистически републики. Ако бъде подписано, то също по този начин ще ограничи придвижването на войските покрай съветската граница и ще предотврати слагането на ракети покрай границата.

Въпреки че Европейски Съюз не е публично включен в предложенията за контракта, Борел, висшият представител на Европейски Съюз за външните работи, желае неговият блок да има място на масата за договаряния и изиска от Вашингтон да бъде включен в бъдещи полемики по отношение на предложенията на Русия.

„ Секретарят Блинкен и висшият представител Борел взеха под внимание предложенията, показани от Руската федерация предходната седмица по отношение на възгледите на Русия по отношение на вероятните нови договорености за сигурност в Европа “, се споделя в изказване, оповестено от Брюксел.

„ Те подчертаха трайното партньорство на Съединените щати и Европейски Съюз и споделиха задължения за трансатлантическата сигурност и за справяне с общи провокации пред сигурността. Те се споразумяха, че всяка полемика по отношение на европейската сигурност ще се организира координирано и с присъединяване на Европейския съюз.

В настрана изказване Борел сподели, че всяко разискване на обещания сред западните страни и Русия би трябвало „ да вземат поради терзанията и ползите на всички заинтригувани страни “.

„ Европейски Съюз ще се ангажира както със Съединени американски щати, по този начин и с НАТО, с цел да подсигурява, че неговите ползи са показани във всяка допустима полемика с Русия по отношение на европейската сигурност “, сподели той.

Други оферти, които съставляват плановете за контракти на Русия, оповестени предишния петък, включват искане към НАТО и Съединени американски щати да прекратят всякаква военна активност на територията на Украйна, както и в други страни от Източна Европа, Закавказка и Централна Азия. Освен това Русия търси заричане, с което двете страни се съгласяват да не разполагат нуклеарни оръжия в други страни и да одобряват назад всички, които към този момент са ситуирани в чужбина. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР