След тежките си две изслушвания пред Сената, изпълнителният директор на

...
След тежките си две изслушвания пред Сената, изпълнителният директор на
Коментари Харесай

Марк Зукърбърг обяви нови промени във Facebook

След тежките си две чувания пред Сената , изпълнителният шеф на Фейсбук още веднъж се изправи пред света. Този път Марк Зукърбърг не наподобява по този начин обезпокоен, тъй като е изцяло в свои води, разяснявайки разпалено какви нови промени ще настъпят в известната обществена мрежа.

Най-изненадващото изобретение не е обвързвано със сигурността на потребителите и техните персонални данни. То дава поръчка за навлизането на Фейсбук в нова пазарна ниша - уеб страниците за запознанства . Tinder, пази се!

Марк Зукърбърг разгласи, че напълно скоро за потребителите на обществената мрежа ще бъде налична избираема алтернатива, целяща основаване на нови и дълготрайни познанства и връзки . Фейсбук dating дава опция за втори профил, който е забележим единствено за хора, които са отвън листата ни с другари, и също като нас търсят онлайн срещи.

 Снимка 353973

На базата на информацията, която споделяме в профила си, логаритъм ще търси и предлага подобаващи съвпадения . Ако сме съгласни с предложенията, можем да стартираме опростена връзка, без шерване на в допълнение наличие.

Тя се прави настрана от Messanger. Приятелите ни в " формалния " профил няма да знаят какви ги вършим в този за запознанства. Така ще имаме два Fаcebook профила с друго предопределение.

Изпълнителният шеф на компанията акцентира по време на презентацията си на конференцията на компанията А8, че задачата на новата алтернатива са дълготрайните връзки, а не просто краткосрочни задявки .

Така Зукърбърг се опита да се разграничи от останалите приложения за запознанства, които стават от ден на ден и повече. Но след оповестяването на новата алтернатива на Фейсбук, акциите точно на фирмите, стоящи зад тези приложения, се сринаха .

Промените в обществената мрежа не се изчерпват дотук. Освен върху запознанствата, в обновената обществена мрежа се слага акцент и върху групите . Според Зукърбърг, потребителите сами са го насочили към по-лесното търсене и намиране на общности, тъй като в тях вземат участие над милиард души с профил във Фейсбук.

С цел възстановяване на връзката и прехвърлянето на границите на онлайн общуването се основава алтернатива " Watch Party " , с която ще можем да каним членове на избрана група на ваучър или просто групово гледане на филм или мач. Компаниите също по този начин ще могат да вграждат в уеб страниците си бутон към съответна група, както бе до момента с профила им в уеб страницата.

 Снимка 353967

Екип от разработчици работи и върху реализирането на опцията да можем да трием своята история във Фейсбук от браузъра , който използваме. Точно както можем да вършим за всички уеб сайтове, които посещаваме. Сега имаме опция да преглеждаме дневника си с интензивности, както и търсенията и да трием откритите резултати от търсачката.

Messanger също ще претърпи козметични промени под формата на олекотяване на интерфейса и понижаване на бутоните, стоящи до полето за писане. С цел улеснена приложимост се скриват тези за камера и игри. Ще бъдат налични и нови филтри, някои от които даже с добавена действителност . Но те още са в развой на разработка и ще бъдат налични изборно в beta версия.

Ще се прибавят и нови варианти за превод. Когато споделяме с профила на непозната компанията да вземем за пример, е налична опция за автоматизиран превод за улесняваме на връзката.

 Снимка 353968

Instagram също не остава настрана от измененията , оповестени от Зукърбърг. Приложението набира от ден на ден известност, на която разработчиците дават отговор с нови функционалности. Съвсем скоро в приложението, което използваме най-вече за шерване на фотоси и къси видеа, ще можем да осъществяване на групови видеоразговори .

Страницата за търсене в Instagram също ще претърпи леки промени за улеснено интуитивно намиране на резултатите, които могат да ни съставляват интерес. Това ще се случва най-много въз основата на хаштаговете и тематични канали .

 Снимка 353969

Сред нововъведенията, които не засягат директно Fаcebook, е стартирането на пазара от през днешния ден на очилата за виртуална действителност Oculus Go . Устройството не изисква свързване с компютър или смарт телефон, с цел да даде достъп до наличие.

Джаджата идва с десетки вградени приложения, измежду които и самият Fаcebook, несъмнено. По думите на Зукърбърг, това са най-качествените очила за VR, създавани до момента. Цената им е 199 $.

Извън конкретиката в софтуера и хардуера, изпълнителният шеф на обществената мрежа съобщи, че ще са нужни към три години, с цел да я " поправи " .

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР