След тежка битка с COVID-19 е починал 61-годишният Тодор Христев

...
След тежка битка с COVID-19 е починал 61-годишният Тодор Христев
Коментари Харесай

COVID-19 погуби любим учител от Френската гимназия в Пловдив...

След тежка борба с COVID-19 е умрял 61-годишният Тодор Христев - обичан преподавател по философия на учениците от Френската езикова гимназия в Пловдив. За нещастието оповестиха в обществените мрежи негови близки и другари, които страдат от загубата. Негови някогашни и сегашни възпитаници са в потрес.

" Омръзна ми да бъда неприятен вестоносец, само че не мога да не оповестя на всичките си някогашни възпитаници, сътрудници и другари, че нощес си е отишъл един от моите интелигентни, положителни и необятно скроени сътрудници - Тодор Христев. Мъка и гняв ме е обзела от ненавременната му гибел. Ярост, тъй като той даже не правеше опит да се пази от тази злина, която отнесе толкоз мои близки и не толкоз близки хора. Ярост, че не ме слушаше всякога, когато му говорех на тази тематика. Тошко го помня още от Софийския университет, срещахме се по коридорите и от лекциите на Исак Паси, които всички, без значение от специалността посещавахме...Много, доста сили на Аги и Митко в този сразяващ за тях стадий от живота им. Погребението ще е в неделя на Рогошките гробища от 11 часа ", оповестява негова близка.

Тодор Христев приключва философия в СУ, след което преподава в Пловдив, последно във Френската езикова гимназия. Христев има богата политическа кариера. През 90-те става член на Съюз на демократичните сили, през 2005 пък влиза в ролята на съучредител на Политическа партия " Атака " и неин ръководител в града под тепетата.Бил е шеф дирекция „ Образование “ в община Пловдив, а сред 2007 и 2011 година е общински консултант. Съпругата му почива след дълго боледуване от рак и той поема грижите за двете им деца.

Екипът на " Марица " изрича дълбоки и откровени съболезнования на всички близки и родственици на уважавания учител!

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР