След такова подхранване, разсадът става силен и здрав За да

...
След такова подхранване, разсадът става силен и здрав За да
Коментари Харесай

След такова подхранване, разсадът става силен и здрав

След такова поддържане, разсадът става мощен и здрав

За да развият първо коренова система растенията, а по-късно стъбълце и листа, те употребяват хранителни субстанции от почвата.

На процедура е потвърдено, че в случай че първото поддържане на растението съдържа дребни количества азот и калий, фосфор в задоволителни количества (съотношение 13:13:40), бор, цинк и молибден, тогава мощната коренова система на растението е обезпечена.

Но не постоянно е допустимо да се откри тъкмо този състав от торове, а маята постоянно ни е на разположение. В състава си тя съдържа азот, калий, фосфор и някои микроелементи. Заедно с маята употребявам янтарна киселина. Имам тази рецепта отдавна, тествах я няколко пъти и резултатите са отлични.

В непълна чаша топла вода разгръщам 10 гр. суха квас. Добавям 5 супени лъжици захар. Отделно, в 1 литър вода изсипвам 0,5 кг. дървесна пепел и разбърниквам няколко пъти, престоява половин час и филтрирам. В кофа от 10 литра изсипвам 8 литра топла вода, прибавям маята със захарта и настойката от дървесна пепел.

Отделно смилам 1 таблетка от 0,5 гр. янтарна киселина и обливам с 1 литър вода. След два часа водата с киселината изсипвам в кофата с маята. Добавям вода, тъй че кофата да се изпълни.

Прилагам за растения, които към този момент са оформили 2 листа. Поливам разсадa рано сутринта. Земята под разсада би трябвало да бъде влажна от вечерното поливане.

Използвам разводнен тор. В непълна 10-литрова кофа изсипвам 1 литър от приготвения тор, разбърниквам и обливам всеки корен по 0,25.

След поливане, под всяко растение в региона на корена, поръсвам суха почва. След 10 дни дублирам подхранването.

Ако нямате янтарна киселина, използвайте настрана борна киселина. Тя може да бъде разтворена единствено в гореща вода. На 1 литър вода 0,2 гр. борна киселина.

Този състав може да се употребява освен под корените, само че и за надземната част на растенията, изключително по време на цъфтежа. Подхранването на корените с борна киселина би трябвало да бъде няколко дни след подхранването с квас.

Достатъчни са по 100 мл. разтвор на корен. Преди растението да навлезе в стадия на разцвет, са нужни две подхранвания с квас и едно с борна киселина.

Може да полеете разсада няколко пъти с вода, в която сте варили картофени обелки или небелени картофи. Основното нещо е да не се прибавя сол във водата.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР