След суперурагана Хелън САЩ са в очакване на опустошителната буря

...
След суперурагана Хелън САЩ са в очакване на опустошителната буря
Коментари Харесай

Опустошителен ураган „Милтън“ наближава Флорида

След суперурагана „ Хелън ” Съединени американски щати са в очакване на опустошителната стихия „ Милтън ”. Заради задаващата се злополука за американския щат Флорида, метеоролог на телевизия NBC 6 South Florida се просълзи в ефир.

Джон Моралес разказва силата на урагана в понеделник сутринта, когато гласът му трепва.

„ Това е необикновен, необикновен вихър! Налягането е паднало с 50 милибара за 10 часа “, разяснява той, до момента в който демонстрира радарни изображения на въртящата се буря.

„ Съжалявам, това е просто извънредно! “ Особено за щата Флорида, който е на пътя на бурята „ Милтън “, а преди този момент беше ударен от „ Хелън “, споделя Моралес съвсем през сълзи.

Зрителите споделиха прочувственото видео в платформата X. Метеорологът се пробва да овладее страстите си, до момента в който разказва метеорологичния феномен.

„ Морето тук е толкоз необикновено, необикновено топло “, споделя той.

Според него изменението на климата е причина за рекордните температури в Мексиканския залив – от 30 градуса. А топлата вода е „ гориво “ за урагани.

Потребители в обществените мрежи разясняват, че Флорида се нуждае от молебствия.

Много рядко е регистриран мегациклон като „ Милтън “. Националният център за ураганите в Съединени американски щати заяви за образуването на урагана северно от полуостров Юкатан (Мексико), а няколко часа по-късно бяха измерени скорости напразно от 257 километра в час - стихия от най-опасната категория 5.

Според изчисленията " Милтън " се чака да се разбие в западния бряг на Флорида в четвъртък вечерта. Американската ваканционна дестинация е застрашена от един от най-лошите урагани от 100 години насам, предизвестяват специалисти.

Очакват се талази, високи 5 метра, които съгласно формалните управляващи, цивилните хора няма да съумеят да преживеят.

Всеки, който откаже да се изтегля, би трябвало да напише името и рождената си дата на ръцете си - за по-лесно различаване.

Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис към този момент разгласи изключително състояние за 51 от 67-те окръга. Има упования бурята да опустоши огромни градове в Централна Флорида - като Орландо, който е туристически магнит поради " Светът на Дисни ".


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР