След стоте дни може да се каже, че коалицията е

...
След стоте дни може да се каже, че коалицията е
Коментари Харесай

Кой владее Народното събрание?

" След стоте дни може да се каже, че обединението е в насипно положение, върви се след събитията. Не може да се каже, че е заради неналичието на предпочитание, не към момента не е ясно дали е и поради липса на потенциал ", това сподели в " Твоят ден " политолога доцент Татяна Буруджиева.

" Все още чакам съществени политически субекти да видя в това ръководство, с изключение на " Демократична България ". Искам това държавно управление да извърши обещанията си, само че изявленията им към този момент са в избирателен дискурс ", добави тя.

Все отново съгласно доцент Буруджиева няма капацитет за предварителни избори.  " До ареста на Борисов нямаше и предпочитание от опозицията за такива, само че в този момент ще стартират по-интензивни дейности в тази посока ", счита тя.

Относно правосъдната промяна доцент Буруджиева не вижда по какъв начин ще има необятна поддръжка за нея след ареста на Борисов.

" Който и да внесе избор на съмнение, не е опасност за държавното управление. Това е единствено началото на един спор ", сподели още политологът.

" Най-голямата неточност на управническата коалиция е, че не владее Народното събрание. Там би трябвало да минат промените, от които българите се нуждаят. Младите хора в управлението се учат вървешком. Има капацитет да се научат. Но те си дават сметка, че доверието стартира да се губи ", сподели и политическият анализатор Слави Василев.

Според него не се върви в посока на предварителни парламентарни избори, изключително с спора в Украйна.

" Когато той се успокои, вътрешнополитическите спорове ще се изострят ", счита той.

" Факт е, че Кирил Петков стартира ръководството си в комплицирана вътрешнополитическа конюнктура, насложиха се и външнополитическе проблеми, което се отрази на България. Промените, които бяха обещани от „ Продължаваме промяната “, не се случват със скоростта, която се чака ", установи анализаторът.

Слави Василев на има вяра, че избор на съмнение от страна на ГЕРБ може да разцепи обединението, защото фигурата на Борисов към момента я сплотява.

В правосъдната промяна той вижда преосмисляне мястото на прокуратурата и да се вкара опция основният прокурор да предстои на надзор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР