След стартирането на текстовия инструмент, задвижван от изкуствен интелект (AI)

...
След стартирането на текстовия инструмент, задвижван от изкуствен интелект (AI)
Коментари Харесай

Google Bard: Топ 3 фактора, които да тласнат цената на Биткойн нагоре

След стартирането на текстовия инструмент, задвижван от изкуствен интелект (AI) на OpenAI, ChatGPT, ползата към генеративните ботове с изкуствен интелект се ускори.

Това от своя страна накара Гугъл да сътвори собствен личен чатбот наименуван Bard. Попитахме Bard за бъдещето на Биткойн (BTC) и кои са факторите, който биха изтласкали цената на токена нагоре.

Bard даде обстоен отговор, споменавайки няколко фактора, които биха могли да допринесат за достигането на нови върхове при Биткойн:

  • Халвинг събитието

На всеки четири години възнаграждението за блок на Биткойн се понижава на половина, което понижава ежедневното произвеждане на нови Биткойн токени. В исторически проект това е предизвиквало внезапно повишаване на цените на Биткойн заради покачвания дефицит.

  • Повишено приемане

Биткойн се възприема все по-широко в международен мащаб, както от предприятия, по този начин и физически лица. Това възходящо приемане евентуално ще увеличи търсенето, което евентуално може да докара до по-високи цени.

  • Благоприятни регулации

Някои страни одобряват по-благоприятни за криптовалутите регулаторни рамки, което улеснява вложението в Биткойн и евентуално може да увеличи цената му.

Въпреки това Bard уточни и фактори, които биха могли да попречат на облагите на Биткойн след халвинг събитието, като да вземем за пример опцията за мечи пазар след него и появяването на конкурентни криптовалути, които биха могли да оспорят господстващото му състояние.

Що се отнася до прогнозите за цените, Bard даде прогнози за възможната цена на Биткойн до края на 2024 година, употребявайки разнообразни източници:

  1. . Моделът на криптоаналитика PlanB за съотношението сред акциите и потоците (S2F) дефинира ценова цел от $100,000 за Биткойн до 2024 година
  2. . Standard Chartered, интернационална банка, предвижда, че цената на Биткойн ще доближи $120,000 до 2024 година
  3. . Най-старата крипто борса в Индия, ZebPay, е по-малко оптимистична, като предвижда цена от $40,000 за Биткойн до 2024 година

Важно е да се означи, че въпреки тези прогнози да оферират прозрения, действителната цена на Биткойн след халвинга през 2024 година остава несигурна. Крипто пазарът се въздейства от многочислени фактори и бъдещото му показване не може да бъде планувано с безспорна сигурност.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР