След старта на отпускарския сезон, курортите по българското Черноморие вече

...
След старта на отпускарския сезон, курортите по българското Черноморие вече
Коментари Харесай

Колко ще плащаме за чадъри и шезлонги по плажовете това лято

След старта на отпускарския сезон, курортите по българското Черноморие към този момент посрещат първите туристи за лятото, а доста хора и ще желаят да се възползват от отмора, поради пандемичната конюнктура от предходната година и рестрикциите за пътешестване, които бяха наложени.

Тази година летният сезон наподобява малко по-оптимистично, зapaди пaндeмиятa обаче и този сезон чадърите и шезлонгите тpябвa дa ca нa бeзoпacнo paзcтoяниe, както и да бъдат спазени всички противоепидемични ограничения.

Цената на сянката се дефинира от ĸoнцecиoнepа, ĸaтo щe мy ce нaмaлявa ĸoнцecиoннaтa тaĸca в cъoтвeтcтвиe c нея.

Иначе, инспекциите по плажовете към този момент започнаха. В интервала 01.06 - 02.07.2021г. специалисти от Министерството на туризма са инспектирали 125 охраняеми морски плажове и 6 неохраняеми.

За посетителите на плажовете Божурец 2 и южния плаж Смокините чадърът ще коства 15 лева, а шезлонгът 10. Там цените са и най-високи. С цени по 10лв. за чадър и шезлонг са плажовете Иканталъка 2, Централния и Западния плаж в Св. Влас, Златна рибка и Лозен.



От общо 87 настоящи концесионни контракта, на 7 морски плажа, предоставени на концесия, чадърите и шезлонгите ще са безвъзмездни за летния сезон тази година. Това са плажовете: " Ривиера ", " Буните 2 ", " Обзор Мотела ", " Бургас-Север ", " Бургас-Централен ", " Приморско-Централен " и " Къмпинг Нестинарка ".



На 50 морски плажа, предоставени на концесия, единичната цена на чадър и шезлонг ще е в диапазона от 1 до 5 лв. с Данък добавена стойност. Концесионерите на 48 морски плажа са понижили цените за чадър и шезлонг с над 50%.

4 са отдаваните чартърен плажове, които оферират гратис чадъри и шезлонги този сезон, а точно: Шкорпиловци-юг, Ахелой, Атанасовска коса част 1, както и централния плаж в Царево.

На 23 плажа, отдавани чартърен, единичната цена на чадър и шезлонг ще е в диапазона от 1 до 5 лв. с Данък добавена стойност.

Проверките демонстрират още, че на 22 плажа, наемателите са декларирали понижаване цената на чадър и шезлонг с над 50%, а повода е облекчение на българските и задграничните туристи.

На морските плажове " Рибарски ", " Батовски ", " Созопол – запад част 2 " и " Минерален басейн – юг " не се дават въобще чадъри и шезлонги.

Към сегашния миг са направени 19 съглашения с наематели и 48 съглашения с концесионери или общо 67 съглашения.

От общо 132 морски плажа, безплатните са общо са 11, с цени от 1 до 5 лева с Данък добавена стойност са 73, без понижение са 55.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР