След старта на електронните направления лекари споделят, че новата системата

...
След старта на електронните направления лекари споделят, че новата системата
Коментари Харесай

Фалстарт на е-направленията: Програмата прати всички пациенти на гинеколог

След старта на електронните посоки лекари споделят, че новата системата вместо да улесни,  усложнява и забавя процеса. А неточност в една от стратегиите, препращала всички пациенти на гинеколог, без значение какво ги боли , посочва .

Николай Христов е общопрактикуващ доктор с над 20 години стаж . Споделя, че електронната система не е оправдала упованията му. „ Според мен и съгласно по-голямата част от сътрудниците това е нещо, което би трябвало да ни улесни, нещо, което би трябвало да понижи бюрокрацията, писането, печатането и да ни даде повече време за работа с пациенти. Нищо сходно не се случи през вчерашния ден - бюрокрацията си е тъкмо същата. Ние работим на компютъра по същия метод ”, изясни той.

В огромна част от кабинетите всичко се случило в последния миг.

„ Първите актуализации на нашите стратегии станаха на 31 май късно следобяд и вечерта. Програмите на някои сътрудници започнаха да се актуализират едвам през вчерашния ден на обед ”, добави лекарят.

А неточности в системата основали неуместни, даже комични обстановки.

„ Вчера сътрудниците от едната стратегия са пращали хора с проблеми с простата, счупени крайници на гинеколог ”, описа доктор Христов.

Според общопрактикуващия доктор всичко това забавя ненужно процеса и по този метод остава по-малко време за лекуване на пациентите.

„ Почти 20% от работното време ми отива в това да кача информацията в интернет. Все още нямаме достъп до пациентското досие. Ние сега сме просто едни статистици, които вършим база данни. Колегите споделят, че им е писнало. Дори нашето самообладание има някакви граници. Не можем да бъдем товарени с техническа работа ”, разяснява лекарят.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР