След срутването на източната част на моста Моранди в италианския

...
След срутването на източната част на моста Моранди в италианския
Коментари Харесай

Западната част на рухналия мост Моранди остава опасна, предупредиха експерти

След сриването на източната част на моста Моранди в италианския град Генуа предходната седмица, в този момент управляващите предизвестяват, че западната му също остава рискова, преде Българска телеграфна агенция, като се базира на организация АНСА.

Заключението на техническата специалисти беше оповестено през днешния ден от екипа, на който основният прокурор на Генуа Франческо Коци беше упълномощил да изследва моста.

Засега прокуратурата не е почнала наказателно гонене против нито едно физическо лице, посочи Коци. Мостът Моранди, който беше част от автомагистрала, свързваща източната и западната част на Генуа, рухна на 14 август по време на гръмотевична стихия, като в следствие над 30 коли и камиони се разрушиха, падайки от 45 метра височина. Загинаха 43 души.

В понеделник пожарникари изцяло затвориха достъпа до региона към моста и преустановиха съпровождането на евакуирани жители до домовете им в непосредствена непосредственост, с цел да си вземат нужни движимости, тъй като от моста се чуваха подозрителни шумове. Вещите лица, на които министерството на инфраструктурата и превоза разпореди експертизата, предложиха мостът бързо да бъде опустошен или укрепен.

Вчера ръководителят на локалната власт в провинция Генуа прикани останките от опустошения мост да бъдат срутени "колкото се може по-бързо ". Министерството на образованието и научната активност ще отдели 2,8 млн. евро в помощ на студенти и възпитаници, които са били принудени да изоставен домовете си в зоната на опустошения мост.

Средствата ще се употребяват за обезпечаване на непрестанен учебен развой за 100 души, измежду които има възпитаници и студенти, живели в съседство до рухналото мостово оборудване. За евакуираните ще бъде проведен специфичен превоз, който ще ги вози до просветителните институции. Тези учащи се също така ще бъдат освободени от образователни такси. Правителството в Рим дава общо към 33,5 млн. евро за очистване на следствията от рухването на моста Моранди, наложило евакуирането на над 600 души.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР