След срива на FTX редица фирми се оказаха по-засегнати от

...
След срива на FTX редица фирми се оказаха по-засегнати от
Коментари Харесай

Още един крипто гигант изправен пред фалит – Катаклизмът продължава

След срутва на FTX редица компании се оказаха по-засегнати от рецесията на ликвидността, в сравнение с смятаха потребителите.

Както Bloomberg заяви, верижната реакция продължава, като Genesis предизвестиха за вероятен банкрут. 

От компанията оповестиха, че се целят да избегнат това, като споделиха следното в изказване:

От брокерството имат дупка от $1 милиард в продукта им Genesis Lending, като от компанията търсят вложители, с цел да решат казуса с ликвидността. Те стопираха тегленията преди 6 дни.

Genesis са забележителен състезател, тъй като те имат поддръжката на доста огромни други играчи в промишлеността. Техният срив може в допълнение да ескалира настоящите проблеми.

От Bloomberg Intelligence означиха, че до момента не се е разигравал толкоз фрапантен сюжет в крипто.




Бари Банистър – основен пълководец на компанията за ръководство на благосъстояние Stifel – акцентира, че на субектите като FTX би трябвало да бъдат наложени същите регулации, на каквито дават отговор и техните аналози от света на обичайните финанси. Финансистът загатна, че SEC би трябвало да са виновни за регулирането на този бранш, въпреки че единствено загатна организацията, без да даде разяснения за това свое мнение. Демонстрирайки безусловно незнание за сферата, той приравни FTX, кояте е централизирана борса, със субекти от света на децентрализираните финанси или DeFi. Такива платформи не разчитат на медиатори, някои от тях са Aave, Curve.fi, Uniswap и Compound. Тези платформи нямат централизиран орган, който има достъп до средствата на потребителите, вместо това всеки участник в платформата е виновен за личните си средства, който залага в ралични протоколи. В допълнение, с цел да се употребяват тези услуги би трябвало потребителят да имат личен портфейл, който единствено той управлява.

Водещите също по този начин означиха, че Coinbase нямат ревю към рецесията и са незасегнати. Въпреки това акциите на компанията стигнаха ново дъно.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР