След срещата с БСП Ива Митева заяви пред журналисти: Диалогът

...
След срещата с БСП Ива Митева заяви пред журналисти: Диалогът
Коментари Харесай

ИТН след разговорите с БСП за кабинет: Диалогът беше конструктивен – и управленската, и законодателната програма се покриват с нашите виждания

След срещата с Българска социалистическа партия Ива Митева съобщи пред публицисти: Диалогът беше градивен – и управническата, и законодателната стратегия се покриват с нашите визии и в действителност, това е съдружното съглашение. Това, което най-вече ни интересува е антикорупционният закон. Разговаряхме и се обединихме към това, че това законодателство би трябвало да се одобри. Това чака обществото. Затова ние през днешния ден ще подкрепим законопроекта на първо гласоподаване в комисията. Ще настояваме обаче да се организира публично разискване преди влизането на закона в пленарна зала.

От ИТН нямат възражения против кандидатурата на Бойко Рашков, само че считат, че посочването на съответно име опонира на смисъла на приемането на процедурните правила.

„ Днес говорихме единствено за стратегия. Не е обсъждан личен състав, нито конструкция на Министерски съвет, нито нищо сходно, говорихме по стратегия, политики и закони, които би трябвало да бъдат признати “, разгласи Тошко Йорданов и добави, че ще помислят по кандидатурата на Бойко Рашков.

„ Програмата не е свето писание, което не се трансформира. Затова текат тези диалози – с цел да бъдат направени съответните промени. Когато бъде реализирано единодушие за Министерски съвет, в случай че някоя от партиите си разреши, да не съблюдава съглашението, разумно е да се разпадне съответния Министерски съвет “, разгласи ръководителят на парламентарната група на ИТН и добави: “Ако в този момент реализираме съглашение с конретика, и залегнат периоди, и всички се подпишем и участваме в Министерски съвет, не сме ние тези, които ще го нарушат “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР