След срещата на върха в Брюксел и новите санкции срещу

...
След срещата на върха в Брюксел и новите санкции срещу
Коментари Харесай

Юроактив: Меркел и Борисов са блокирали по-твърди санкции на ЕС срещу Турция

След срещата на върха в Брюксел и новите наказания против Турция европейски издания разясняват за какво наказателните ограничения не са толкоз твърди, колкото упорстваха Гърция и Кипър.

Изданието " Юроактив " (Euroactiv) непосредствено написа, базирайки се на дипломатически източници, че Ангела Меркел и Бойко Борисов са блокирали по-твърди европейски наказания против Турция.

 Лидерите на Европейски Съюз дават зелена светлина за още наказания против Турция поради сондажите Виж още

Срещу строги наказания са се оповестили още и Испания, Италия, Малта и Унгария. Австрия е подкрепила наказателните ограничения, до момента в който Франция, която в началото настояваше за корав отговор на Европейския съюз, е укротила реториката си против Анкара, написа " Юроактив ".

Френското издание " Монд " пък твърди, че най-силна позиция против глобите са изразили Унгария и България, които съгласно вестника не желаят да застрашат положителните си търговски връзки с Анкара.

На завършилата среща на върха европейските водачи разшириха листата със глобени физически лица и се договориха за правене на отчет до март 2021-ва година за положението на връзките сред Турция и Европейския съюз в сфери от политиката до търговията. Освен това Брюксел разгласи, че ще координира дейностите си по отношение на Анкара с новата администрация на Съединените щати.

Президентът Реджеп Ердоган пък благодари на тези държави-членки, които са се съдействали за намаляване на глобите.

" Разумните страни членки на Европейски Съюз предотвратиха играта против Турция. И на идната срещана върха през март има очакване, че този въпрос още веднъж ще бъде обсъждан. Трябва ясно и намерено да кажем: Не е допустимо да бъде решено нищо против Турция на идната среща на върха в Брюксел ", сподели Ердоган.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР