След срещата на върха на БРИКС, която ще се проведе

...
След срещата на върха на БРИКС, която ще се проведе
Коментари Харесай

БРИКС: Необходима е цялостна реформа на глобалното управление

След срещата на върха на БРИКС, която ще се организира единствено след един месец, блокът изрази нуждата от изцяло преразглеждане на световното ръководство.

В неотдавнашно изявление Анил Сооклал, дипломат на Южна Африка в БРИКС, акцентира стремежите на блока в навечерието на това значимо събитие. Освен това южноафриканският дипломат се застъпи за “ ” на световното ръководство в очакване на срещата на върха.

Той посочи по-специално неадекватността на актуалната конструкция във връзка с адаптирането към непрекъснато изменящия се свят.

Сооклал съобщи:

Очаква се идната среща на върха да послужи като платформа за разискване на разширението на алианса. Блокът от дълго време разисква опцията за приемане на нови страни членки, защото многочислени страни са подали молби за участие.

Държави като Саудитска Арабия и Иран изрично обявиха желанието си да бъдат част от блока, допринасяйки доста за неговите инициативи.

В резултат на това желанията на блока за оказване на световно въздействие са подложени на деликатен разбор, както беше очебийно в неотдавнашните забележки на Сооклал.

През последните седмици развиването на блока БРИКС беше необятно обсъждано. Дебатите, свързани с евентуалното разширение и основаването на различни валути, преобладаваха в заглавията на вестниците. С наближаването на срещата на върха тези полемики евентуално ще придобият спомагателна изясненост и наличие.

Очаква се на срещата да бъде основана групова рамка за условията за участие, която да проправи пътя за първата вълна участници в самодейността за разширение на БРИКС+.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР