След среща с гостуващия президент на Украйна Володимир Зеленски американският

...
След среща с гостуващия президент на Украйна Володимир Зеленски американският
Коментари Харесай

Джо Байдън: Първите танкове Abrams ще бъдат доставени в Украйна следващата седмица

След среща с гостуващия президент на Украйна Володимир Зеленски американският президент Джо Байдън съобщи пред кореспонденти, че единствено Русия стои на пътя на мира. Американският президент уточни, че няма опция за продължение на военната помощ на Съединени американски щати за Украйна.
 
 Володимир Зеленски и Джо Байдън Володимир Зеленски и Джо Байдън Източник: Прессекретариат на Президента на България
Журналистите помолиха Байдън да разяснява вероятностите за нови огромни пакети от американска помощ за Киев по време на диалозите на делегацията с украинския президент Володимир Зеленски в Белия дом. 
 
 Пресконференция на Джо Байдън и Володимир Зеленски Пресконференция на Джо Байдън и Володимир Зеленски Източник: Прессекретариат на Президента на Украйна
" Разчитам на рационалната преценка на Конгреса на Съединените щати. Няма опция (на продължаването на помощта, бел. ред.) ", съобщи в отговор той. 
 
 Среща на Зеленски в Белия дом Среща на Зеленски в Белия дом Източник: Прессекретариат на Президента на Украйна
Също по този начин стана ясно, че Съединени американски щати ще дават на Украйна спомагателна военна помощ в размер на $325 млн. Пакетът включва артилерия, средства за Противовъздушна отбрана, включително системи " Хоук " (Hawk), касетъчни муниции, противотанково оръжие. " Първите танкове Abrams ще бъдат доставени в Украйна идната седмица ", увери американският президент. 
 
 Зеленски и Байдън Зеленски и Байдън Източник: Прессекретариат на Президента на Украйна
" Фокусирани сме и върху укрепването на качествата на Украйна  в региона на противовъздушна защита, с цел да бъде предпазена сериозната инфраструктура, която оказва помощ за обезпечаването на топлота и светлина през най-тъмните и студени дни на годината ", съобщи американският водач.
 
 Володимир Зеленски и Джо Байдън Володимир Зеленски и Джо Байдън Източник: Прессекретариат на Президента на Украйна
" Това включва прехвърлянето на втора батарея за противовъздушна защита " Хоук " с непрекъснати доставки на " Хоук " и други системи всеки месец през зимата ".
 
 Зеленски и Байдън със своите съпруги Зеленски и Байдън със своите съпруги Източник: Прессекретариат на Президента на Украйна
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР