След среща, организирана от Националната мрежа за деца по повод

...
След среща, организирана от Националната мрежа за деца по повод
Коментари Харесай

Окръжен съд става посланик №1 на Националната мрежа за деца в гр. Русе

След среща, проведена от Националната мрежа за деца във връзка правни ателиета по план „ Мрежа за правна помощ – поддръжка към организации и жители “ Окръжен съд - Русе става дипломат №1 на Националната мрежа за деца в гр. Русе.

Заместник ръководителят на Окръжен съд – Русе Мария Велкова взе присъединяване в правното ателие по план „ Мрежа за правна помощ – поддръжка към организации и жители “, подсилен от фондация „ Лъчезар Цоцорков “ по направление „ Закрила на децата “.

Събитието стартира с показване на правозащитната работа на Националната мрежа за деца и продължи с полемика на участващите институции и цивилен организации.

Съдя Велкова показа на присъстващите разпоредбите за прилагане на „ Синя стая “ в постройката на Съдебната палата в гр. Русе, както и многочислените начинания, осъществени взаимно от Окръжен съд с учители, възпитаници и жители, които подкрепиха построяването на помещението.

„ Синята стая “ е профилирано помещение за разпит и чуване на деца с щадяща и уютна атмосфера за задачите на наказателния и гражданския развой. Помещението може да се употребява от всички заинтригувани в правосъдния регион, в това число и движимости лица за правене на експертни изводи.

Национална мрежа за децата е обединяване на цивилен организации и съидейници, работещи с и за деца и фамилии в цялата страна. Насърчаването, отбраната и спазването на правата на детето са част от основните правила на организацията.

Ръководството на институцията съблюдава правата на децата и цели оптимално щадящ правосъден развой по отношение на тях. Участието на представител от съда е началото на положително съдействие и взаимна работа в името на децата.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР